20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Mitu, racolat de mafia chineza

Marius Mitu, racolat de mafia chineza

Potrivit presei belgiene, fostul jucator al Universitatii Craiova a recunoscut ca, pe vremea când juca la Lierse, a participat la trucarea unor meciuri, fiind cumparat, alaturi de alti coechipieri, de reprezentantii unei organizatii de crima organizata din Asia.


Fostul jucator al Universitatii Craiova, Marius Mitu, a fost interogat joi in privinta cazului de coruptie in care sunt implicati componenti ai fostei sale formatii, Lierse. Justitia belgiana desfasoara o ancheta privind un presupus caz de coruptie din fotbal, iar joi au fost audiati trei fosti fotbalisti de la Lierse, Marius Mitu, Laurent Delorge, achizitionati in vara anului trecut de Anderlecht, si Ninoslav Milenkovici, care a fost transferat la Germinal.


Alti trei jucatori ai echipei Lierse au fost interogati de justitia belgiana si, potrivit presei belgiene, ei au marturisit ca au fost cumparati de reprezentantii unei retele mafiote chineze pentru a influenta rezultatele unor meciuri din campionatul Belgiei. Cei trei fotbalisti, portarii Cliff Mardulier si Patrick Deman si fundasul Laurent Fassotte, au fost pusi in libertate miercuri, dupa ce au facut aceasta marturisire. Parchetul din Bruxelles a precizat ca jucatorii, ale caror locuinte au fost perchezitionate, nu au fost inculpati. Joi, presedintele clubului Lierse, Leo Theyskens, a anuntat concedierea celor trei jucatori.


10.000 de euro pentru fiecare meci aranjat


Conform ziaristilor belgieni, Marius Mitu ar fi recunoscut ca, in perioada in care evolua la Lierse, ar fi primit bani pentru a influenta rezultatele unor meciuri din campionatul Belgiei. Mai multe ziare belgiene sustin ca toti cei trei jucatori care au fost interogati joi, Marius Mitu, Laurent Delorge si Ninoslav Milenkovici, ar fi confirmat ceea ce fostii lor coechipieri, Patrick Deman, care este si antrenor secund, Cliff Mardulier si Laurent Fassotte ar fi marturisit deja miercuri. „Cei cinci jucatori si antrenorul secund Deman ar fi primit 10.000 de euro pentru fiecare meci aranjat. Ei nu ar fi primit acesti bani doar pentru contul personal, ci si in ideea ca Lierse isi va imbunatati situatia financiara“, a scris presa belgiana.


Mitu si Delorge, concediati


Conducerea clubului Anderlecht a anuntat ca stie despre cazul in care sunt implicati Marius Mitu si Laurent Delorge, dar ca nu se va pronunta asupra acestei chestiuni pâna când justitia nu va da un verdict. „Conducerea clubului Anderlecht nu doreste sa faca nici un comentariu pe aceasta tema si lasa justitia sa actioneze, sperând ca acest caz va fi clarificat cât mai repede“, a anuntat Anderlecht pe site-ul sau oficial.


Marius Mitu a participat joi la antrenamentul formatiei Anderlecht Bruxelles, dupa ce a fost interogat in privinta cazului de coruptie. Coechipierul sau, Laurent Delorge, nu a putut participa la sedinta de pregatire si nici nu a fost retinut in lotul pentru meciul cu FC Brussels, din etapa a 23-a a campionatului Belgiei.


Aseara, clubul belgian a anuntat ca ambii jucatori au fost concediati.


Nefericit la Anderlecht


Cu o zi inainte de a fi audiat in cazul trucarii unor meciuri din cadrul primei ligi belgiene, Marius Mitu declara cotidianului La Derniere Heure ca este nefericit la Anderlecht Bruxelles, echipa la care s-a transferat in 2005 si pentru care a jucat in actualul sezon doar 113 minute. „Ma simt nefericit. Aici, la Anderlecht, sunt pe cale sa pierd un an. Cariera mea se afla pe o curba ascendenta dupa un sezon bun la Lierse, dar apoi s-a oprit. Situatia asta ma enerveaza asa de mult ca am chemat-o pe mama din România sa vina sa ma calmeze. Ea trebuie sa-mi schimbe ideile. Nu o arat, dar sunt foarte dezamagit ca nu joc. Am venit la Anderlecht pentru ca era un club mare si pentru a juca in Liga Campionilor, dar nu am avut parte de nimic“, a spus Mitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS