36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportScandal pe cabana Pestera Muierilor

Scandal pe cabana Pestera Muierilor

Sanie dublu. Radu si Lazarescu, pe locul 15


Sportivii români Eugen Radu si Marian Lazarescu s-au clasat miercuri seara pe locul 15 in proba de sanie dublu. Cei doi români au fost cronometrati cu timpul de un minut, 37 de secunde si 88 de sutimi. Compatriotii lor, Cosmin Chetroiu si Ionut Taran, participanti la aceeasi proba, s-au situat pe pozitia a 18-a, cu timpul de un minut 39 de secunde si 59 de sutimi. Medalia de aur a fost cucerita de fratii austrieci Andreas si Wolfgang Linger (1:34.49), argintul a revenit cuplului german Andre Florschütz / Torsten Wustlich (1:34.80), iar bronzul echipajului italian Gerhard Plankensteiner / Oswald Haselrieder (1:34.93). (I.N.)


Dorfmeister, la primul aur olimpic


Schioarea austriaca Michaela Dorfmeister a cucerit miercuri seara aurul olimpic in proba de coborâre, singurul titlu care ii lipsea din palmares. Sportiva de 33 de ani a fost cronometrata cu timpul de un minut, 56 de secunde si 49 de sutimi, reusind sa le devanseze cu 37 de sutimi pe elvetiana Martina Schild si cu 64 de sutimi pe suedeza Anja Paerson, principalele favorite la medalia de aur. Dorfmeister se mai poate lauda in cariera sa cu doua titluri mondiale in 2001, la coborâre, si in 2003, la slalom superurias, precum si cu 24 de victorii in Cupa Mondiala. (M.A.)


Hochei (m). Debut cu surprize


Miercuri s-au disputat primele meciuri ale turneului masculin de hochei pe gheata din cadrul JO de la Torino. Cele mai surprinzatoare rezultate s-au inregistrat in cadrul grupei B, unde SUA, principala favorita la câstigarea titlului olimpic, a terminat la egalitate, 3-3, cu Letonia, dupa ce balticii au condus la sfârsitul reprizei a doua cu 3-2. In schimb, Rusia, una dintre cele mai bine cotate echipe de la Olimpiada, a fost invinsa fara drept de apel de Slovacia, cu 5-3, cu toate ca era in avantaj la sfârsitul primei reprize (2-1). Cele mai categorice victorii le-au obtinut Suedia, 7-2 in fata Kazahstanului, si Canada, care a trecut cu acelasi scor de Italia. Iata rezultatele din prima zi a competitiei: Grupa A: Germania – Cehia 1-4 (1-0, 0-2, 0-2), Elvetia – Finlanda 0-5 (0-1, 0-4, 0-0), Italia – Canada 2-7 (0-1, 2-5, 0-1); Grupa B: Letonia – SUA 3-3 (1-2, 2-0, 0-1), Rusia – Slovacia 3-5 (2-1, 1-2, 0-2), Kazahstan – Suedia 2-7 (0-3, 1-4, 1-0). In sferturile de finala se vor califica echipele clasate pe primele patru locuri in fiecare dintre cele doua grupe. (M.A.)


Hochei (f). Canada si SUA au câstigat grupele


In competitia feminina de hochei, echipele Canadei si Statelor Unite nu au avut practic adversar, reusind sa câstige la scor toate partidele din grupa. Iata rezultatele complete inregistrate in aceasta faza a intrecerii pentru titlul olimpic: Grupa A: Suedia – Rusia 3-1, Canada – Italia 16-0, Rusia – Canada 0-12, Suedia – Italia 11-0, Italia – Rusia 1-5, Canada – Suedia 8-1; Grupa B: Finlanda – Germania 3-0, SUA – Elvetia 6-0, Germania – SUA 0-5, Finlanda – Elvetia 4-0, Elvetia – Germania 1-2, SUA – Finlanda 7-3. Competitia va continua astazi cu semifinalele Canada – Finlanda si SUA – Suedia. (M.A.)


Olga Pileva, depistata pozitiv


Conform prestigiosului cotidian sportiv francez L’Equipe, biatlonista rusa Olga Pileva, medaliata luni cu argint la proba de 15 kilometri, a fost depistata pozitiv la un control antidoping. Din acest motiv, Pileva nu a mai luat startul in proba de sprint, programata ieri, la Cesena San Sicario, potrivit unor surse din cadrul Comitetului International Olimpic. Rusoaica de 30 de ani este prima sportiva depistata pozitiv la Olimpiada de la Torino. Deocamdata nu a fost facuta publica substanta interzisa depistata in corpul biatlonistei, dar, potrivit unor surse neoficiale, este vorba de Carpedon, un stimulent. (I.N.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS