12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrac si Piturca l-au „intoxicat“ pe Stinga

Orac si Piturca l-au „intoxicat“ pe Stinga

Antrenorul Universitatii s-a saturat de ifosele si apatia celor doua vârfuri, intentia sa fiind de a-i inlatura, insa, din pricina contractelor substantiale pe care le au, conducerea clubului nu ii permite.


Daca in turul campionatului Daniel Orac a marcat o singura data, Alex Piturca a ramas pe zero, inexplicabil pentru calitatile fizice pe care le poseda. Traind cu speranta ca ambele vârfuri, aduse in vara pe bani grei, isi vor reveni, Ovidiu Stinga a continuat sa mearga pe mâna lor si in cantonamentul sustinut in Insula Afroditei. Antrenorul Universitatii a constatat insa cu stupoare ca s-a inselat amarnic, pentru ca, in cele sase partide de verificare, reusitele celor doi au fost identice cu cele din tur, adica Orac a scuturat o data plasa adversa, iar Piturca a dormit pe teren. Incompatibilitatea ambilor jucatori de fotbal cu principiile si cerintele Universitatii l-a determinat pe Ovidiu Stinga sa se gândeasca la posibilitatea renuntarii la ei.


L-a instiintat pe Mititelu


Vazând ca Orac si Piturca sunt irecuperabili, tehnicianul craiovean si-a spus pasul finantatorului, care nu a parut prea incântat de idee, deoarece costurile „divortului“ sunt uriase. Adica 50 de mii de dolari in cazul lui Orac, in timp ce onorariul lui Piturca se ridica la 40 de mii de „verzisori“. „Olandezul“ considera ca Universitatea plateste prea bine indolenta si ineficienta celor doi jucatori, pe care i-ar inlocui, cu placere, cu atacanti veritabili si, totodata, mult mai ieftini.


Daca gruparea alb-albastra ar urma sa se desparta de Orac in vara, imprumutul sau de la Steaua expirând, cu Alex Piturca lucrurile sunt putin mai complicate. In primul rând, pentru ca intelegerea a fost parafata pe cinci ani. Apoi, pentru ca Adrian Mititelu are mare incredere in jucator, in plus, el tine foarte mult la imaginea echipei.


Resuscitarea a esuat


In incercarea de a-i redresa pe cei doi, Ovidiu Stinga s-a izbit de foarte multe obstacole, atât la antrenamentele sustinute pe pamânt cipriot, cât si in meciuri, si asta pentru ca Orac si Piturca sunt foarte capriciosi si sensibili. Primul impediment a fost starea de sanatate, scuza invocata de ambii jucatori in toata perioada de pregatire.


Intâi au bolit dupa calatoria cu avionul, apoi au racit, pentru ca apogeul sa fie atins in momentul in care medicul echipei i-a diagnosticat cu miozita de efort, in ciuda faptului ca s-au antrenat mai mult citind in camera de hotel.


Stinga s-a lovit si de ignoranta celor doi in timpul meciurilor de verificare, sarcinile cerute nefiind indeplinite. In plus, atentionarile si indicatiile venite de pe marginea terenului nici macar nu erau bagate in seama, tactica predata in timpul sedintelor de pregatire fiind data peste cap de ignoranta atacantilor.


Vor intari „satelitul“


Nereusind sa-l convinga pe Adrian Mititelu sa traga linie si sa rezolve situatia, Ovidiu Stinga a cautat de unul singur solutia viabila echilibrarii situatiei. A meditat si a decis sa le mai acorde o sansa lui Orac si Piturca, evolutiile lor in partidele amicale care urmeaza in Banie, cu Minerul Motru (18 februarie) si Pandurii Târgu Jiu (25 februarie), fiind hotarâtoare in acest sens.


Pentru a impaca si capra, si varza, in situatia in care jucatorii in cauza nu isi schimba atitudinea, „olandezul“ ii va retrograda la „satelit“, intentionând sa-i tina departe de prima echipa atât timp cât este nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII