14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChiper s-a calificat in finala

Chiper s-a calificat in finala

Sportivul român a terminat pe locul noua programul scurt din semifinale si si-a asigurat fara probleme prezenta in ultimul act al intrecerii.


Pentru delegatia României, Olimpiada alba de la Torino a reprezentat pâna in prezent un fiasco. Tricolorii nu au iesit cu nimic in evidenta, multumindu-se cu pozitii in subsolul ierarhiei.


Exceptia s-a numit Gheorghe Chiper (foto), care a reusit marti noapte sa se califice in finala programului liber de patinaj artistic. Românul a terminat programul scurt din semifinale pe un meritoriu loc noua, intr-o intrecere dominata categoric de rusul Evgeni Plusenko.


Chiper a intrat in concurs la ora 21.00 si a avut un exercitiu excelent, fiind notat cu 67.66 puncte, cu care a urcat provizoriu pe locul patru, in aplauzele publicului. A urmat campionul mondial Stephane Lambiel, care a facut spectacol pe gheata, dar a comis si o greseala care i-a adus o mica penalizare. Elvetianul a fost notat cu 79.04 si a ajuns pe locul doi, in spatele lui Plusenko, ramas lider dupa primele grupe. Nota sa, 90.66 puncte, parea imposibil de depasit.


Surpriza Johnny Weir


Rusul a fost insa amenintat de un pusti de 21 de ani, debutant la Olimpiada. Americanul Johnny Weir a reusit un exercitiu superb, pentru care a primit nota 80.00, urcând pe locul doi. Intre timp, Gheorghe Chiper „retrogradase“ patru pozitii, ajungând pe locul opt, surclasat de americanul Matthew Savoie (69.15) si de francezul Brian Joubert (77.77 puncte), ultimul interpretând rolul agentului 007.


Aproape de miezul noptii, japonezul Daisuke Takahashi (73.77) si canadienii Jeffrey Buttle (73.29) si Emanuel Sandhu (69.75) au obtinut si ei calificative mai bune decât sportivul român, care, in final, a terminat pe locul noua.


Podiumul a ramas insa neschimbat: 1. Plusenko, 2. Weir, 3. Lambiel. Ultimul loc calificant in finala de patinaj artistic, programata asta-seara, de la ora 20.00, i-a revenit suedezului Kristoffer Berntsson, care, cu 59.55 puncte, s-a clasat pe pozitia a 23-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS