5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga doreste revigorarea echipei

Stinga doreste revigorarea echipei

Dupa trei saptamâni de pregatire intensa, alb-albastrii au parasit Insula Afroditei fericiti, dar obositi din toate punctele de vedere, fapt regretat acum de antrenorul Universitatii.


Din dorinta de a scapa de frig si de terenurile inghetate din Banie, staff-ul Universitatii a parafat un cantonament de trei saptamâni in Cipru. Ideea parea foarte buna, tinând cont de atuutile stabilimentului, insa Ovidiu Stinga nu a luat in calcul faptul ca elevii sai vor claca psihic, pentru ca perioada a fost prea mare, iar solicitarile fizice nu puteau conduce decât la o oboseala excesiva. Acest lucru a fost confirmat in ultimele partide amicale, cu Cernomoret Varna si Belchatow, in care juvetii au fost lipsiti de idei si concentrare. Insusi antrenorul Universitatii a recunoscut ca 14 zile de cantonament ar fi fost suficiente, dar spera ca elevii sai sa poata depasi rapid aceasta stare, pentru ca mai sunt multe lacune de eliminat.


„Oboseala si-a pus amprenta asupra lotului. Nu au mai reusit sa se concentreze si acest lucru m-a nemultumit. Eu ii inteleg pe baieti, dar trebuie sa fie constienti ca numai prin munca putem avea rezultate bune. Trebuie sa treaca rapid peste acest impediment, pentru ca ne asteapta un retur de foc si mai sunt o gramada de lucruri de pus la punct“, a spus Stinga, sperând in reabilitarea fizica si psihica a elevilor sai.


Juvetii intra in program normal de astazi


Constientizând ca lucrurile nu pot continua intr-o nota buna fara o perioada de relas, Ovidiu Stinga a hotarât sa acorde jucatorilor sai doua zile libere, sperând ca vor depasi mai usor starea de oboseala. Din pacate pentru juveti, minivacanta a luat sfârsit, de astazi ei urmând sa-si reia „vechile obiceiuri“. „Olandezul“ va striga „catalogul“ la cantonamentul din Lunca Jiului, in jurul orei 12.00, in timp ce patru ore mai târziu alb-albastrii vor intra din nou in pâine. Primul antrenament dupa sosirea in Banie nu va fi solicitant, tehnicianul craiovean planificând cu atentie fiecare detaliu pentru ca elevii sai sa-si revina treptat.


Programul de pregatire din aceasta saptamâna va cuprinde, incepând de mâine, câte doua sedinte, una dimineata, de la ora 10.00, si una dupa-amiaza, de la ora 16.00, locul de desfasurare urmând sa fie ales in functie de starea gazoanelor.


Ovidiu Stinga a parafat deja si primul amical de la intoarcerea acasa, sâmbata alb-albastrii urmând sa intâlneasca gruparea pregatita de Silviu Lung, Minerul Motru. Pe 25 februarie, Universitatea va evolua impotriva „pandurilor“ lui Hizo, oficialii craioveni fiind in cautarea unui adversar pentru 22 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS