19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSi-a ales titularii!

Si-a ales titularii!

Antrenorul „pandurilor“ pare ca si-a conturat un prim unsprezece dupa cele trei amicale din Cipru, doar posturile de fundasi laterali fiind inca disputate.


„Dulaul“ avertiza inainte de plecarea in Cipru ca dupa fiecare joc de pregatire sita va cerne, urmând ca in meciul cu Dinamo Kiev, ultimul al turneului, sa se bazeze pe un nucleu de maximum 14 jucatori.


La jumatatea stagiului s-a conturat deja un schelet de echipa, linia de mijloc cu Sava, Vranjkovic, Keca si Stefan regasindu-se de fiecare data in teren o data cu primul fluier al arbitrilor. Postul de portar pare adjudecat de Pustinjakovic, care a beneficiat de accidentarea lui Balaet in debutul primului amical si nu a mai parasit buturile „pandurilor“.


In centrul liniei defensive cuplul Perisic – Scarlatache nu are rival, Amzucu si Bogoi reprezentând solutii doar pentru repriza a doua. Pe flancuri, Dragomir este fundasul universal, fiind plimbat când pe stânga, când pe dreapta, sfârsind pe banca de rezerve in meciul cu Dubnica. Popete a fost preferat pentru postul de fundas dreapta, in timp ce pe partea opusa Trofin si Cristea se bat pentru un loc in primul unsprezece.


In avanposturi, Adi Popescu este apreciat de Hizo, Vintilescu s-a evidentiat de fiecare data când a jucat, in timp ce Armel si Glisca nu se pot mândri cu vreo realizare care sa-i propulseze printre titulari. Portarul Pândaru, C. Popescu si Cazacu sunt turisti in Insula Afroditei, iar juniorul Gogelescu a bifat câteva minute in meciul cu Dubnica.


Scarlatache, convocat la lotul de tineret


Evolutiile de la Pandurii l-au propulsat pe fundasul Emanuel Scarlatache in atentia selectionerului nationalei de tineret, Florin Marin, care l-a convocat pentru o actiune a echipei „Under 21“ a României, in Turcia. Scarlatache, imprumutat de la Dinamo pâna in vara, a debutat in Divizia A cu Pandurii, echipa pentru care a bifat 14 jocuri in primul esalon. Dupa meciul cu CFR Cluj din tur, antrenorul Viorel Hizo l-a propus pe Scarlatache la lotul national, insa Florin Marin l-a ignorat pâna in prezent.


„Am primit o veste foarte buna pentru noi, aici, in Cipru. Scarlatache a fost convocat la lotul national de tineret. Federatia ne-a instiintat ca trebuie sa se prezinte pe 19 februarie la lot, dar secretarul general Daniel Baloi a obtinut aprobarea sa-l retinem pe Scarlatache pâna la finalul cantonamentului. Deci, va juca si in ultimul amical cu Dinamo Kiev si va reveni pe 20 februarie in tara cu echipa, urmând sa fie preluat direct de pe Aeroportul Otopeni de cei de la lotul national. Cred ca Scarlatache merita mai devreme sa fie convocat la nationala pentru ca este un jucator talentat, dovada si faptul ca a fost titular in 90 la suta din jocuri la echipa noastra, desi este foarte tânar“, a comentat presedintele Marin Condescu selectionarea lui Scarlatache la nationala.


Rusii, mai buni decât lituanienii


Dupa amicalul de astazi cu rusii de la Avangard Kursk (liga a doua), Pandurii Târgu Jiu va intâlni vineri alta formatie din Rusia, Torpedo Moscova. Initial, gorjenii trebuia sa joace contra lituanienilor de la Zalgiris Vilnius, dar au preferat gruparea rusa, mult mai bine cotata, unde evolueaza si românul Ciprian Dancia. „Pentru ca echipa sa aiba jocuri cât mai puternice in acest turneu, am decis sa discutam pentru schimbarea partidei cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius. Am reusit acest lucru si vom juca vineri, cu Torpedo Moscova, o formatie rusa de prima liga mult mai bine cotata decât cea din Lituania. Nu ne intereseaza rezultatul acestor meciuri, ci doar jocul in sine al echipei si daca adversarul este mai puternic cu atât mai bine pentru noi. Este clar ca asa si jucatorii nostri vor putea progresa, daca intâlnesc adversari puternici“, a explicat Condescu schimbarea de program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU