13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri olimpice

Românii nu rup gura târgului


Delegatia tricolora nu a avut un debut fericit in intrecerile olimpice, toti cei care au intrat in concurs pâna acum trebuind sa se resemneze cu pozitii in partea inferioara a ierahiilor. Claudiu Grozea s-a clasat pe locul 26 din 28 de sportivi in cursa de 5.000 metri patinaj viteza, la peste 35 de secunde de medaliatul cu aur, americanul Chad Hedrick. Fondista Monika Gyorgy a trebuit sa se multumeasca, in cursa de 15 km, cu pozitia a 59-a, ajungând la peste sapte minute de câstigatoare, estoniana Kristina Smigun. In proba masculina de biatlon 20 km, Marian Blaj a sosit la opt minute si 15 secunde de invingator, germanul Michael Greis, si a ratat sase tinte, clasându-se pe locul 66, desi in urma cu patru ani ocupase locul 51. La coborâre, Florentin Daniel Nicolae a ocupat locul 53, trecând linia de sosire la 12 secunde fata de lider, francezul Antoine Deneriaz. (M.A.)


Macovei, pe locul 30 la sanie individual


Sportivul român Bogdan Macovei s-a clasat pe locul 30 la proba de sanie individual din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna disputate duminica, la Cesana Pariol. Macovei a fost cronometrat, dupa cele patru manse, in trei minute, 38 de secunde si 386 de miimi si a reusit sa devanseze sase sportivi. Medalia de aur i-a revenit italianului Armin Zoggeler, campion olimpic si la Salt Lake City, cronometrat in trei minute, 26 de secunde si opt sutimi, pe urmatoarele doua pozitii situându-se rusul Albert Demtscenko si letonul Martins Rubenis. (M.A.)


Ismuratova s-a impus la biatlon


Rusoaica Svetlana Ismuratova a cucerit medalia olimpica de aur in proba feminina de biatlon 15 km, desfasurata ieri, in localitatea italiana Cesana San Sicario. Sportiva de 33 de ani a fost inregistrata cu timpul de 49 de minute, 24 de secunde si o sutime, ea ratând doar o singura tinta. Noua campioana olimpica a avut un avans de 45,5 secunde fata de compatrioata sa Olga Pileva, medaliata cu argint, si de un minut, zece secunde si opt sutimi, fata de germanca Martina Glagow. La trei minute, 40 de secunde si doua sutimi de invingatoare a sosit si prima reprezentanta a României in aceasta proba, Eva Tofalvi, care s-a clasat in final pe locul 20. Celelalte sportive tricolore inscrise in concurs au ocupat urmatoarele pozitii: Alexandra Rusu – locul 69, Elena Dana Plotogea – locul 73, Mihaela Purdea – locul 76. (M.A.)


Bystoel a luat aur la sarituri


Norvegianul Lars Bystoel a reusit o saritura buna (103,5 m) in cea de-a doua mansa a concursului de sarituri de la trambulina normala, câstigând medalia de aur. Prima mansa a avut un lider neasteptat, rusul Dmitry Vassiliev, dar acesta a avut o evolutie slaba in partea secunda. Bystoel se afla pe locul sase dupa prima mansa, insa saritura sa de 103,5 metri i-a adus 267,5 puncte si titlul olimpic. El a fost urmat de finlandezul Matti Hautamaeki, cu 266,5 puncte, un alt norvegian, Roar Ljoekelsoey, obtinând bronzul, cu 264,5 puncte. Vassiliev conducea cu o saritura record de 104,5 metri, dar in mansa a doua a ratat aterizarea, la capatul unei sarituri scurte, el clasându-se in final pe locul zece, cu 258, 5 puncte. (M.A.)


Hyun Soo Ahn, medaliat cu aur la short-track


Sud-coreeanul Hyun Soo Ahn a câstigat, duminica seara, medalia de aur la short-track pe distanta de 1.500 de metri. Ahn a fost cronometrat cu timpul de doua minute, 25 de secunde si 341 de miimi si a fost urmat de compatriotul sau Ho Suk Lee, care a trecut linia de sosire la 259 de miimi dupa invingator. Treapta a treia a podiumului a fost ocupata de chinezul Jiajun Li, sosit la 664 de miimi de secunda dupa Hyun Soo Ahn. Sportivul român Katalin Kristo nu a fost prezent in finala, iar la proba pe distanta de 500 de metri a ratat calificarea in sferturi, dupa ce s-a clasat pe ultimul loc in seria din care a facut parte, cu timpul de 46 de secunde si 531 de miimi. (M.A.)


Clasamentul pe medalii


Dupa primele doua zile, in clasamentul pe medalii al JO de la Torino, in urma disputarii a opt probe, primul loc este ocupat de Statele Unite, cu un total de trei medalii (doua de aur si una de argint). Pe pozitiile urmatoare se afla Germania – 2 (2-0-0), Norvegia – 7 (1-3-3), Olanda – 3 (1-2-0), Rusia – 3 (1-1-1), Coreea de Sud – 2 (1-1), Italia – 3 (1-0-2), Canada – 2 (1-0-1), Franta – 2 (1-0-1), Estonia, Austria – 2 (0-2-0), Finlanda – 2 (-0-1-1), Cehia – 1 (0-0-1), China (0-0-1), Letonia – 1 (0-0-1) si Elvetia – 1 (0-0-1). (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS