16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga nu vrea somnorosi

Stinga nu vrea somnorosi

Contrar colegilor de echipa, atacantii craioveni au ramas la fel de apatici ca si in turul acestui campionat, in sase partide reusind sa inscrie o singura data.


Reintorsi la treaba dupa o vacanta destul de lunga, elevii lui Ovidiu Stinga au revenit repede la forma sportiva. Cu toate acestea, pregatirea fizica nu a completat si lacunele de pe urma carora Universitatea a pierdut destule oportunitati de a se detasa in fruntea clasamentului. Alb-albastrii au aratat aceleasi neputinte si in partidele amicale sustinute in Cipru, unde nu au reusit sa strânga mai mult de o victorie si un egal, si asta pentru ca atacantii duc lipsa de imaginatie in fata portii. „Nu stiu ce solutii sa mai gasesc la antrenamente, pentru ca, in timpul meciului, parca nu mai sunt aceeasi. In momentele decisive parca se blocheaza“, a afirmat Ovidiu Stinga despre Orac, Piturca, Dina si fratii Costea.


Ultima evolutie, jenanta


Apatia vârfurilor craiovene a culminat in partida cu Belchatow SK, ultima din pregatirea sustinuta in Insula Afroditei. Desi s-au luptat cu devensiva poloneza, Orac si Piturca nu si-au trecut nici macar o ocazie in cont, in ciuda faptului ca mijlocasii i-au pus in câteva situatii favorabile. Plecând de la premisa ca ambii atacanti au fost in convalescenta in urma cu câteva zile, antrenorul Universitatii a invocat, pe lânga nesansa, si faptul ca nu au fost refacuti in totalitate. „Atât Orac, cât si Alex Piturca au trecut printr-o perioada nefasta. In plus, nu au putut sa se pregateasca in ultimele zile si acest lucru s-a putut observa. Sper sa-si razbune ratarile in retur, pentru ca avem nevoie de cineva care sa poata face diferenta pe tabela de marcaj“, a spus Stinga. „Nu am ce sa le fac. Am discutat cu ei de zeci de ori, au exersat la antrenamente si totul le iesea foarte bine. Când sunt in timpul meciului, parca dorm“, a completat tehnicianul craiovean, recunoscând ca, in prezent, Universitatea nu detine un vârf de valoare.


Indignat de atitudinea lui Salih


Constientizând ca ofensiva „scârtâie“, olandezul s-a interesat de Salih Jaber, sperând ca atacantul irakian si-a facut datoria la „satelit“. Stinga a ramas indignat când a aflat ca „Bomberman“ nu a catadicsit sa se pregateasca, drept urmare nici Stinga nu a revenit la sentimente mai bune, neintelegând comportamentul lui Salih. „Am sunat in tara sa vad daca Jaber s-a pregatit cu echipa a doua. Chiar am crezut ca va pricepe ca nu se joaca cu noi. M-am inselat. Nu stiu ce este in capul jucatorilor in general, atunci când sunt trimisi la echipa a doua. Majoritatea au impresia ca acolo o sa ramâna, dar se insala, pentru ca totul depinde doar de ei“, a spus Stinga, regretând ca irakianul este foarte dificil.


Baird, speranta „Olandezului“


Impotenta atacantilor craioveni a deranjat foarte tare staff-ul alb-albastru, care a recunoscut ca incearca sa coopteze un alt vârf in scurta perioada ramasa la dispozitie. In cazul in care nu vor gasi atacantul potrivit, sperantele Universitatii sunt legate de australianul Michael Baird si de fratii Costea, care au demonstrat ca au calitati, insa nu au confirmat. Florin vine dupa o accidentare la brat si nu este refacut, iar Alexandru este prea tânar pentru a fi aruncat in lupta.


„Sper ca australianul sa fie persoana pe care o cautam, altfel vom fi nevoiti sa ne orientam spre un alt atacant, pentru ca nu vreau sa compromitem obiectivul. Eu am mare incredre in fratii Costea. Am vazut la ei foarte multe calitati. Din pacate, cel mare, Florin, are si acum dureri la mâna, in timp ce Alexandru mai are de invatat. Ar mai fi integrarea lor, care sper sa se realizeze cât mai curând“, a incheiat Stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU