15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLobont si Mutu sunt titulari in Serie A

Lobont si Mutu sunt titulari in Serie A

Portarul Fiorentinei si atacantul lui Juve par sa fi câstigat lupta pentru un loc in primul „unsprezece“ al formatiilor lor.


Doi dintre cei patru internationali români care evolueaza in Serie A, portarul Bogdan Lobont si atacantul Adrian Mutu, au fost titulari in partidele pe care echipele lor, AC Fiorentina, respectiv Juventus Torino, le-au disputat miercuri, in etapa a 24-a a campionatului Italiei, in timp ce Cristian Chivu (AS Roma) si Paul Codrea (US Palermo) nu au jucat, fiind accidentati.


Lobont a pus stapânire pe poarta Fiorentinei, având evolutii bune, care ii asigura postul de titular, in timp ce Mutu pare sa fi câstigat lupta pentru un loc in primul „unsprezece“ al formatiei torineze.


Lobont a „ocupat“ poarta Fiorentinei


AC Fiorentina, cu Bogdan Lobont integralist pentru a doua oara de la transferul sau in Italia, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formatia Internazionale Milano. Echipa „viola“ a deschis scorul in minutul 10, prin Brocchi, care l-a invins pe portarul interist Julio Cesar cu un sut cu pamântul din afara careului. Pâna la pauza, Inter a fost de doua ori aproape de egalare, insa Lobont a respins suturile lui Stankovic si Veron.


In partea a doua, trupa lui Mancini a atacat mai mult si s-a aflat la cârma jocului, insa Fiorentina si-a dublat avantajul de pe tabela, nou-intratul Jimenez reluând din interiorul careului o centrare in forta a lui Fiore (’60). Cu sase minute inainte de final, Inter a redus din diferenta prin Alvaro Recoba, care a transformat impecabil o lovitura libera de la marginea careului mare, mingea sutata de uruguayan lovind bara inainte sa intre in poarta.


Bogdan Lobont a avut o evolutie buna in poarta echipei „vola“, gresind o singura data, in repriza secunda, când a ratat o centrare la marginea careului mic, insa a fost salvat de fundasii fiorentini.


Mutu, pasa de gol


Juventus Torino a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul sustinut pe „Delle Alpi“ in compania formatiei FC Parma. Trupa lui Capello a primit gol in minutul 39, când mijlocasul de 18 ani Daniele Dessena a profitat de o eroare a defensivei gazdelor si l-a invins pe Buffon. In ultimul minut al primei reprize, torinezii au egalat prin atacantul suedez Zlatan Ibrahimovici, care a sutat puternic de la marginea careului, dupa ce a fost lansat de Adrian Mutu.


In repriza a doua, Juventus a avut câteva ocazii de gol, cea mai mare dintre ele avându-l ca protagonist pe Del Piero, care a sutat in transversala din lovitura libera (’60). Si Mutu putea marca, insa sutul sau din voleu a fost respins de portarul Guardalben (’57). In minutul 90, Del Piero a ratat un penalti, care a fost acordat pentru un fault comis asupra lui Vieira, sutul sau zguduind bara transversala. Adrian Mutu a evoluat pâna in minutul 81, când a fost inlocuit cu Camoranesi.


„Briliantul“ a primit nota de trecere


Adrian Mutu a primit nota 6 in cotidianul Il Giornale dupa prestatia avuta miercuri in partida Juventus Torino – FC Parma. Aceeasi nota au mai primit Gianluigi Buffon, Lilian Thuram si Zlatan Ibrahimovici, in timp ce Federico Balzaretti, Pavel Nedved si Emerson Da Rosa au primit nota 7, fiind considerati cei mai buni jucatori ai echipei torineze. „Mutu nu a stralucit in prima repriza, dar a reusit pasa decisiva la golul marcat de Ibrahimovici. In partea a doua a avut o evolutie mult mai buna, dar i-a lipsit golul“, a scris Il Giornale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS