14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCircuitul de la Silverstone va fi modernizat

Circuitul de la Silverstone va fi modernizat

Cel mai cunoscut circuit dedicat sporturilor cu motor din Marea Britanie, Silverstone, va fi inchiriat pentru o perioada de 25 de ani companiei Northern Racing. Proprietarul circuitului, Clubul Britanic al Pilotilor de Curse (BRDC), sustine planurile companiei de a imbunatati masiv circuitul, presedintele BRDC, Stuart Rolt, recomandând in scris membrilor asociatiei sa accepte proiectele si sa dea un vot pozitiv la sedinta clubului, programata sa aiba loc la sfârsitul lunii februarie.


Stuart Rolt a marturisit ca a luat in considerare mai multe optiuni de a asigura viitorul pe termen lung al circuitului de la Silverstone, printre care si „renuntarea temporara la Marele Premiu de Formula 1“. Aceasta varianta a fost insa abandonata, deoarece a considerat ca Grand Prix-ul de Formula 1 „reprezinta o parte esentiala a activitatii clubului si reprezinta un motiv de mândrie pentru sportul cu motor din Marea Britanie“.


Presedintele BRDC a mai precizat ca modernizarea circuitului nu este posibila fara ajutorul unui concern specializat, si ca operatiunile de zi cu zi la Silverstone au devenit din ce in ce mai dificile, din cauza problemelor financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS