15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTararache a marcat pentru Duisburg

Tararache a marcat pentru Duisburg

Ajuns recent in Bundesliga, mijlocasul român a fost folosit in permanenta de Jürgen Kohler, iar sâmbata a reusit primul sau gol in prima liga germana.


Transferat luna trecuta de la FC Zürich la MSV Duisburg, mijlocasul român Mihai Tararache s-a integrat foarte bine in echipa pregatita de Jürgen Kohler. Fostul international german l-a folosit in ambele meciuri de la reluarea campionatului, ex-dinamovistul reusind sâmbata primul sau gol din Bundesliga. Din pacate, MSV Duisburg, aureolata dupa o victorie mare la Stuttgart, a remizat pe teren propriu, 2-2, cu FC Kaiserslautern, una dintre contracandidatele in lupta pentru evitarea retrogradarii.


Tararache a fost integralist si a transformat un penalti in minutul 62, ducând scorul la 2-0. Atacantul Markus Kurth deschisese scorul in minutul 41, insa oaspetii au punctat de doua ori pe final de meci, prin tânarul de 18 ani Daniel Halfar (’79, ’83), aflat la primele sale reusite in Bundesliga. Dupa aceasta remiza, Duisburg ocupa pozitia a 16-a in clasament, cu 16 puncte, cu trei mai multe decât ocupantele ultimelor doua locuri, FC Köln si Kaiserslautern.


Ballack a adus trei puncte lui Bayern


Tot sâmbata, campioana en-titre si lidera competitiei, Bayern München, s-a impus la limita pe „Allianz Arena“, cu 1-0, in fata lui Bayer Leverkusen, gratie reusitei lui Michael Ballack, din minutul 36. Bavarezii au acumulat astfel 50 de puncte, cu opt mai multe decât ocupanta pozitiei secunde, Werder Bremen, invingatoare pe teren propriu, cu 4-2, in disputa cu FSV Mainz (Valdez ’39, ’69, Micoud ’45, Klasnic ’45+1 / Zidan ‘1, Wiland ’12).


Iata si celelalte rezultate din etapa a 19-a a primei ligi germane: FC Köln – VfB Stuttgart 0-0, Hamburg SV – Arminia Bielefeld 2-1, Schalke 04 – Borussia Dortmund 0-0, Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 1-1. Partidele VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach si Hannover 96 – FC Nürnberg s-au disputat ieri, dupa inchiderea editiei.


Evolutiile „stranierilor“ români


Laurentiu Rosu a fost titular la Recreativo Huelva in partida pierduta sâmbata, in deplasare, cu scorul de 0-1, in fata formatiei Tenerife, in etapa a 23-a a ligii secunde din Spania. Piacenza, cu Bogdan Patrascu integralist, a invins pe teren propriu, cu 2-1, pe Bologna, intr-un meci din cadrul etapei a 28-a din Serie B. La oaspeti, Vali Nastase nu a evoluat, fiind suspendat. Atacantul Ionel Ganea a fost introdus pe teren in minutul 85 al partidei pe care Wolverhampton a pierdut-o, in deplasare, cu scorul de 0-1, in fata lui Leicester City, in etapa a 32-a a ligii secunde engleze. In runda a 21-a din campionatul Belgiei, Anderlecht, cu Marius Mitu pe banca de rezerve, a surclasat cu 4-1, pe teren propriu, pe Racing Genk. In campionatul Ciprului, formatia Dighenis, cu Adrian Falub, Stefan Apostol si Viorel Domocos titulari, s-a impus acasa, cu 1-0, in meciul cu Enthoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS