22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova are inca 13 centuri negre

Craiova are inca 13 centuri negre

Acestea au fost acordate sportivilor la finalul stagiului de trei zile care a avut loc in Banie, fiind inmânate chiar de presedintele Federatiei Române de Karate Traditional, sensei Dan Stuparu (7 DAN).


Bania a fost, week-end-ul trecut, gazda unui stagiu de karate traditional, in urma caruia peste 150 de sportivi de la cluburi din Oltenia, Muntenia si Dobrogea au sustinut testarea fizica si tehnica. Din Banie au participat peste 30 de karateka, legitimati la cinci cluburi: „Centura Neagra“, „Bushido“, „Eagle“, „Master“ si „Tetsui“.


„Aceasta testare este obligatorie pentru sportivii cadeti, juniori, tineret si seniori care vor participa in acest an la Campionatele Nationale rezervate fiecarei categorii“, a spus ieri Gabriel Gulie, coordonatorul clubului „Centura Neagra“ Craiova. Presedintele comisiei de testare a fost chiar presedintele Federatiei Române de Karate Traditional, sensei Dan Stuparu (7 DAN). In timpul testarilor, care au avut loc in sala de sport a Scolii Nr. 2, acesta a discutat cu sportivii si i-a corectat ori de câte ori a crezut ca este nevoie de interventia sa, iar la sfârsitul testarii le-a transmis: „Sa nu fiti suparati pe mine ca va biciuiesc, pentru ca va biciuiesc din dragoste“. Primul concurs la care vor participa sportivii din Banie sunt Campionatele Nationale (faza zonala) de cadeti, juniori, tineret si seniori, programat in perioada 3-5 martie la Ploiesti. Concursul la copii va avea loc la sfârsitul lunii martie, in Capitala.


Românii vor sa confirme


O parte dintre karateka au sustinut ieri, la finalul stagiului, examenul pentru obtinerea centurii negre. Din Banie, 13 sportivi au fost „crescuti in grad“: Ionut Scarlat, Alin Oana, Alexandru Nitu, Claudiu Cirlugea, Irina Guta, Alexandra Ion, Virgil Petcu, Bogdan Buzescu, Gabriel Ciorteanu, Mihai Mendea, Maria Kepsenidou (toti „Centura Neagra“ – antrenor Gabriel Gulie, 4 DAN), Adela Marin („Eagle“ – antrenor Daniel Antici, 1 DAN) si Alexandra Mihaela Toana („Master“ – antrenor Laurentiu Ciuca, 4 DAN).


„Dupa acest stagiu pot spune ca sunt foarte multumit, ma refer in primul rând la nivelul de pregatire al sportivilor. Acest lucru ma bucura si imi da sperante ca România va ramâne numarul unu in lume la fudokan – shotokan, iar cea mai buna ocazie pentru a ne realiza obiectivul sunt Campionatele Mondiale din luna octombrie, care vor avea loc in Canada“, a declarat sensei Dan Stuparu. Acesta a precizat ca in acest an competitional nu vor mai fi tolerate micile „devieri“ de la regulament care dezavantajeaza sportivii participanti la concursurile internationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS