20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoma vrea sa-si continue marsul victorios

Roma vrea sa-si continue marsul victorios

Echipa la care evolueaza Cristi Chivu va incerca sa obtina astazi a saptea victorie consecutiva in campionat in disputa din deplasare cu Parma.


Etapa a 23-a a primei ligi italiene va debuta astazi, când sunt programate doua partide, celelalte opt meciuri ale acestei runde fiind programate o zi mai târziu.


Echipa la care evolueaza Cristi Chivu, AS Roma (locul 5, 39 de puncte), va incerca sa obtina astazi a saptea victorie consecutiva in campionat in disputa din deplasare cu Parma (locul 16, 21 de puncte). Va fi insa o confruntare dificila pentru formatia din capitala Italiei, deoarece parmegianii sunt in zona periculoasa a clasamentului si nu-si mai pot permite sa piarda puncte acasa.


In cealalta partida de astazi vor sta fata in fata echipele Siena (locul 12, 24 de puncte) si Ascoli (locul 13, 23 de puncte).


Nazistii s-au infiltrat printre suporterii romani


Inaintea partidei de la Parma, spiritele sunt destul de incinse in anturajul formatiei din capitala Italiei, unsprezece fani ai Romei urmând sa fie deferiti justitiei pentru ca au afisat drapele si bannere cu caracter rasist si antisemit in timpul meciului AS Roma – Livorno, disputat saptamâna trecuta, in etapa a 22-a. Cele unsprezece persoane risca pedepse de la trei luni la un an de inchisoare, fiind acuzate ca „au afisat ostentativ simboluri josnice care fac apologia nazismului si fascismului“.


Gruparea AS Roma a fost sanctionata cu disputarea unui meci cu portile inchise, pe teren neutru, ca urmare a incidentelor cu caracter rasist si antisemit ce au avut loc la partida cu Livorno, in timpul careia suporterii formatiei la care evolueaza si Cristian Chivu au afisat drapele naziste si banderole pe care era imprimata deviza soldatilor din armatele hitleriste „Gott mit uns“ („Dumnezeu cu noi“) sau mesajul „Lazio-Livorno, aceleasi initiale, acelasi cuptor“.


Ministrul de interne al Italiei, Giuseppe Pisanu, a dezvaluit ca persoanele incriminate nu apartin grupurilor de suporteri ai echipei AS Roma, majoritatea facând parte din „Traditie si distinctie“, o miscare legata de „Forza Nouva“ („Noua Forta“), grupare de extrema dreapta. Ministrul a amenintat ca orice meci din Italia va fi suspendat in cazul in care vor mai fi afisate astfel de drapele si bannere.


Celelalte partide


Lidera Juventus (locul 1, 59 de puncte) va primi mâine, pe „Delle Alpi“, replica formatiei Udinese (locul 11, 26 de puncte). Adrian Mutu ar putea sa joace titular la Juve, evolutiile sale din ultima vreme multumindu-l pe antrenorul Capello.


Noua echipa a lui Bogdan Lobont, Fiorentina (locul 4, 44 de puncte), are meci usor in aceasta runda, in care va primi acasa replica „lanternei rosii“ Lecce (locul 20, 13 puncte). Sa remarcam ca tehnicianul Silvio Baldini a fost demis in urma cu câteva zile din functia de antrenor principal al echipei Lecce.


Si echipa Palermo (locul 10, 26 de puncte), la care evolueaza Paul Codrea, si-a schimbat antrenorul inaintea meciului de la sfârsitul acestei saptamâni, din deplasare, cu Reggina (locul 14, 22 de puncte). Formatia siciliana va fi pregatita, pâna la finalul sezonului 2005/2006, de tehnicianul Giuseppe Papadopulo, care l-a inlocuit pe Luigi Del Neri.


Celelalte partide ale rundei a 23-a sunt: Livorno (locul 6, 37 de puncte) – Messina (locul 15, 21 de puncte), Sampdoria (locul 9, 32 de puncte) – Treviso (locul 19, 13 puncte), Internazionale (locul 2, 51 de puncte) – Chievo (locul 7, 34 de puncte), Cagliari (locul 17, 19 puncte) – Empoli (locul 18, 19 puncte) si Lazio (locul 8, 33 de puncte) – AC Milan (locul 3, 47 de puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS