11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Victorie cu Jiul

Pandurii – Jiul Petrosani 2-1


• Au marcat: Glisca ’38 – penalti, Cristea ’55 / Militaru ’80


Pandurii: Pustinjakovic – Amzucu, Perisic, Bogoi – Dragomir, Vancea, Stefan (’26, Keca), Trofin – Armel, Vintilescu, Glisca (’42, Malaele). Au mai evoluat: Balaet, Scarlatache, A. Popescu, Cristea, Popete, D. Radoi, Motroc. Antrenor: V. Hizo.


Jiul: Hotoboc – Badoiu, Draghici, Mihart, Pereny – Drida, Ilin, Paleacu, Ionica – Dragan, Dulcea. Au mai evoluat: Multescu, Borza, Soltuz, Dinu, Panaitescu, Voicu, Pâglesan, C. Petre, Vezan, Movila, Istinie, Militaru. Antrenor: A. Sunda.


• Au arbitrat: M. Zgovancu – V. Chitu, M. Ianos.


Meciul s-a desfasurat pe terenul III din Complexul Sportiv Târgu Jiu, subdimensionat, acoperit de zapada si in fata a 200 de curiosi. Conditiile au favorizat doar jocul de lupta, duelurile aeriene fiind cele mai frecvente in disputa pentru balon. Dupa zece minute, Vintilescu l-a lobat pe Hotoboc de la 16 metri, dar balonul a cazut pe transversala. Dulcea nu a profitat de faptul ca Bogoi a alunecat si a sutat peste poarta, iar Ionica a reluat la fel dupa o centrare a lui Drida, irosind singurele oportunitati pentru Jiul din prima repriza. In minutul 26, o intrare periculoasa a lui Hotoboc la Stefan l-a trimis pe ultimul la vestiare, dar fara urmari grave. Intr-o buna dispozitie de joc, Vintilescu l-a pus la grea incercare pe gorjeanul din poarta Jiului, Hotoboc, dar nu l-a pacalit. In minutul 37, Armel a fost faultat in careu de Pereny, iar Glisca a transformat pentru 1-0. Un dialog Hizo – Vintilescu a atras atentia pe finalul primei reprize, in lipsa vreunei faze de poarta.


Motroc si Militaru, protagonistii actului secund


Formatia Pandurii a inceput repriza a doua cu cinci noutati in teren, iar Sunda a schimbat integral echipa. Dupa zece minute de la reluare, Cristea a prins un sut extraordinar de la marginea careului, iar Multescu nu a mai putut face nimic. Petrosenenii au presat mai mult, iar Istinie a fost faultat in careu de Scarlatache, dar arbitrul Zgovancu a inchis ochii. In ultima jumatate de ora a meciului, pe teren au intrat secundul „pandurilor“, Florin Motroc, si Damian Militaru la Jiul, cei doi fiind protagonistii finalului. Motroc a trimis doua torpile din lovituri libere spre poarta lui Multescu, goal-keeper-ul retinând cu greutate in ambele situatii, iar Militaru a redus din diferenta cu un sut sub bara expediat de la 16 metri. Jocul lui Motroc l-a impresionat pe presedintele Marin Condescu, care a propus ca secundul sa se legitimeze la Pandurii si sa-si faca retragerea in returul campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS