29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii nu mai sperie pe nimeni

Tricolorii nu mai sperie pe nimeni

Belarus si Slovenia vor sa le „fure“ elevilor lui Victor Piturca locul doi din grupa G.


Grupa G a preliminariilor pentru Europenele din 2008 este considerata una echilibrata, cu o favorita certa la primul loc, Olanda, si cu România si Bulgaria candidate la cel de-al doilea loc calificant. Celelalte adversare ale tricolorilor nu se considera insa outsider, oficialii reprezentativelor Belarusului si Sloveniei anuntând ca se vor bate de la egal la egal cu românii si bulgarii pentru accederea la CE din Austria si Elvetia. Doar Albania si Luxemburgul nu emit pretentii, desi prima nationala, pregatita de germanul Briegel, are in componenta câtiva jucatori valorosi.


„România este un adversar accesibil“


Antrenorul interimar al reprezentativei Belarusului, Iuri Kurnenin, considera ca nationala României este un adversar mult mai accesibil pentru formatia sa decât ar fi putut fi Germania, Italia sau Spania. „Putea fi si mai rau, n-as fi vrut sa fiu in grupa Ucrainei, spre exemplu. Olanda este favorita certa, pentru locul doi vom lupta noi, România, Bulgaria si Slovenia, cred ca avem sanse aproximativ egale. Albania si Luxemburg sunt echipe care pot produce oricând surprize. Daca din prima urna puteam avea adversari mai slabi, s-a compensat cu urna a doua, de unde puteau iesi, in locul României, Italia, Germania sau Spania. Este bine ca am cazut cu România, desi nu trebuie sa le minimalizam valoarea“, a spus antrenorul bielorus.


Kurnenin a adaugat ca jucatorii din tara sa nu sunt cu nimic inferiori fotbalistilor români, bulgari sau sloveni: „Vom vedea la lucru nationalele României si Sloveniei in turneul din Cipru, care va avea loc intre 28 februarie si 1 martie, si vom vedea ce avem de facut“.


Slovenii vor locul secund


La rândul sau, presedintele Federatiei Slovene de Fotbal, Rudi Zavrl, a declarat ca Olanda este favorita grupei, iar reprezentativa tarii sale, România si Bulgaria vor lupta pentru pozitia a doua.


In schimb, selectionerul Luxemburgului, Guy Hellers, este nemultumit doar de faptul ca echipa sa trebuie sa faca numeroase deplasari in Europa de Est. „Acasa nu vom avea prea multi spectatori, care ar fi vrut sa vada Franta, Germania… Obiectivul nostru este sa ne prezentam mai bine decât in recentele preliminarii, unde n-am obtinut nici un punct“, a subliniat Hellers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS