24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDanciu face cariera in Qatar League

Danciu face cariera in Qatar League

In ultimii ani, in Qatar a inceput o asa-zisa industrializare fotbalistica, toate cluburile urmarind, performanta. Antrenori, jucatori, agenti si manageri de club incearca TOTUL pentru atingerea acestui obiectiv si sunt cu totii subjugati rezultatelor. Aceasta presiune creeaza destul de multe efecte negative asupra calitatii jocului de fotbal. Astfel, unele elemente generatoare de stres – frica, teama de esec, confuzia, disperarea – influenteaza concentrarea, judecata logica si calitatile motrice ale jucatorului, iar la nivel de echipa anarhie si sentimentul de irevocabila pierdere. De exemplu, echipa lui Bruno Metsu, Al-Garrafa, in ultimele patru luni a câstigat un singur meci! Alt club, Al-Wakra, cu care Costica Stefanescu a câstigat Cupa Qatarului in1992, acum a folosit patru antrenori in cinci meciuri.


Al-Sadd a investit 300 de milioane USD in 2005


Vorbind de români, trebuie sa consemnez in aceasta corespondenta faptul ca fostul jucator al Universitatii Craiova, Ciprian Danciu (foto), adus de Ilie Balaci in Qatar, la Al-Arabi, este considerat in acest moment unul dintre cei mai buni mijlocasi din campionatul primei ligi. Danciu are un stil de joc cerebral, asemanator intr-un fel cu al lui Aurica Beldeanu din perioada „Craiovei Maxima“. Desigur, aproape nimeni nu s-a ridicat la valoarea „Vulpii“, dar Danciu, cum spuneam, aduce ceva din stilul original al marelui fotbalist care a fost Beldeanu.


In privinta clubului Al-Sadd, unde sunt antrenor: la echipa din prima liga a fost numit un nou antrenor principal, iar eu am avut oferta de a ramâne in colectivul tehnic. Am preferat sa ramân numai cu echipa de Under 17, care este pe primul loc cu sapte etape inainte de final, fiind destul de aproape de un nou titlul de campioana. Ca si echipa mare, aflata acum pe primul loc.


Cum spuneam la inceput, in Qatar se investesc foarte multi bani pentru fotbal. Clubul la care lucrez, Al-Sadd, a investit, in anul 2005, 300 milioane de dolari pentru construirea unui stadion de cinci stele si o baza de antrenament moderna si aproape unica in lume!


Alta caracteristica a acestui campionat o reprezinta faptul ca jucatorii straini cunoscuti ajung in Qatar spre apusul carierei lor, adica atunci când isi cam pierd motivatia. Ultimul venit in Qatar League este Emile Mpenza, fost in turul campionatului 2005/2006 la Hamburger SV si transferat de Al-Rayyan pentru 2,3 milioane de euro. Mpenza implineste 28 de ani in iulie si are un salariu de 3,5 milioane de euro pentru un an si jumatate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS