16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMalaele si Adi Popescu, monitorizati de „Dulau“

Malaele si Adi Popescu, monitorizati de „Dulau“

Antrenorul Viorel Hizo ii testeaza pe „panduri“ de trei ori in patru zile, asteptând de la acestia atitudine in joc si rezultate pozitive, chiar daca partidele au caracter amical.


Dupa 3-0 cu „satelitul“ EMC Rovinari, Pandurii Târgu Jiu sustine astazi al doilea amical al anului, in compania divizionarei B CSM Râmnicu Vâlcea. Meciul este gazduit de terenul II din cadrul Complexului Sportiv Târgu Jiu, incepând cu ora 14.00.


La 24 de ore distanta, oltenii vor da piept cu colegii de divizie din Valea Jiului, Jiul Petrosani, pregatiti de aceasta data de Aurel Sunda, inlocuitorul lui Ionut Chirila, iar sâmbata Pandurii va juca cu FC Caracal.


Tehnicianul Viorel Hizo intentioneaza sa foloseasca toti fotbalistii din lot, dar va urmari in special evolutiile nou-venitilor.


Daca „Dulaul“ s-a edificat in privinta lui Dragomir si Karamian, jucatori obisnuiti cu exigentele primului esalon, Adi Popescu si Malaele vor fi monitorizati atent de tehnician pâna la plecarea in Cipru.


„Vreau sa-i vad mai mult pe Malaele si pe Adi Popescu, sa nu trag concluzii gresite. Pe Malaele nu-l vazusem jucând pâna la meciul cu EMC Rovinari. Este un fotbalist care imi place. Astept de la Malaele sa vad ca este preocupat de joc, ca simte jocul indiferent de starea terenului, zapada, noroi. Trebuie sa-l vad ca intelege sarcinile de joc. Aceste lucruri trebuie insa sa le vad in jocul tuturor, nu numai in al lui Malaele. Asta nu tine de starea terenului, ci de mentalitatea si de atitudinea fiecarui jucator“, sunt pretentiile lui Hizo vizavi de evolutia „pandurilor“.


„Pandurii“, mereu surprinzatori


„Dulaul“ doreste sa-i surprinda pe fanii gruparii gorjene pâna la plecarea in Cipru cu doua transferuri, insa numele jucatorilor ramân secrete pâna la perfectarea intelegerii. Asteptarile sale se bazeaza pe promisiunile patronului Rapidului, George Copos, dar pot fi speculate si alte piste. „Este greu sa mai apara modificari majore in lot. S-ar putea sa mai avem o surpriza, eu sper sa fie asa pâna plecam in Cipru. Este strict secret, deoarece pot aparea complicatii si interventia altor echipe“, a declarat, misterios, Hizo.


Tehnicianul doreste sa le imprime elevilor o mentalitate de invingatori indiferent de caracterul jocului, amical sau oficial. Perioada de pregatire trebuie sa fie dublata de rezultate pozitive pentru ca echipa sa se obisnuiasca sa câstige. „Ma intereseaza si rezultatele in aceste amicale, este o anomalie sa pierd un joc si sa spun ca in aceasta perioada nu ma intereseaza rezultatul. Sigur nu este prioritar, dar ma intereseaza. Daca te obisnuiesti sa pierzi, o sa pierzi si in campionat“, este filosofia de antrenor a „Dulaului“.


Ramâne la 3-4-3


Presat de timp, de punctele putine din clasament si de lotul subtire, Viorel Hizo se vede obligat sa mizeze in returul campionatului pe acelasi sistem de joc, 3-4-3, cu care a acumulat zestrea de 13 puncte de pâna acum. „Nu am lotul necesar sa joc 4-4-2. Imi place cel mai mult sa folosesc acest sistem, dar riscurile sunt prea mari raportându-ne la situatia noastra in clasament. Daca aveam 20 de puncte acum, fiti convinsi ca jucam 4-4-2 fara nici o retinere. Cu 13 puncte este foarte greu sa risc. Ca sa treci de la un sistem de joc la altul iti trebuie cel putin doua luni si acelea in campionat nu in perioada de pregatire“, a mai spus Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS