12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Suntem pe drumul cel bun!“

„Suntem pe drumul cel bun!“

„Olandezul“ este multumit de realizarile elevilor sai dupa cinci zile de cantonament. In opinia sa, echipa va fi reabilitata din toate punctele de vedere, pâna la inceputul returului de campionat.


Cantonamentul din Cipru a avut rolul de a scapa echipa de terenurile inghetate din România si de frig, insa cel mai important lucru pe care a dorit sa-l obtina Ovidiu Stinga a fost cresterea potentialului fizic al jucatorilor si, nu in ultimul rând, imbunatatirea sistemului si relatiilor de joc.


Confruntarea de vineri cu formatia din prima liga cipriota Apop Kirinas a conturat destul de bine punctele din pregatire pe care a reusit sa le atinga echipa in scurta perioada petrecuta in Cipru, dar si lacunele care se doreste a fi eliminate cât mai rapid. „Olandezul“ s-a declarat multumit per ansamblu, motivând ca alb-albastrii au raspuns destul de bine la rigorile impuse, antrenamentele scurte, dar de intensitate foarte mare parând sa fie pe placul fotbalistilor. In plus, tempoul impus si exercitiile de mare diversitate nu i-au plictisit pe Ciuca si compania, care au raspuns bine pâna in prezent la „modelul olandez“, lucru punctat chiar de Ovidiu Stinga.


„Sunt multumit de felul cum au reactionat la antrenamente, dupa prima saptamâna de pregatiri am vazut numai lucruri pozitive. Referitor la partida cu Apop Kirinas, m-a incântat modul de abordare, daruirea si, nu in ultimul rând, colaborarea din teren. Eu zic ca suntem pe drumul cel bun, insa sunt constient ca mai sunt multe lucruri de pus la punct, cel putin pâna la nivelul la care vreau sa-i aduc pâna la inceputul returului de campionat“, a spus Stinga. „A fost primul meci amical, l-am câstigat, dar nu rezultatul m-a interesat cel mai mult, ci modul de exprimare a echipei“, a completat antrenorul Universitatii.


Nemultumirile lui Stinga


Asa cum era de asteptat, Ovidiu Stinga nu s-a ferit sa evidentieze si lucrurile negative, pe care spera sa le rezolve cât mai rapid, pentru ca nu-si permite nici un pas gresit in partea a doua a campionatului. Primul lucru punctat de „olandez“ a fost superficialitatea in faza de finalizare, lucru consemnat atât in cele 15 etape din tur, cât si in amicalul cu cipriotii. Apoi mentalitatea. In opinia lui Stinga, multi dintre elevii sai nu si-au insusit inca spiritul de lupta, si implicit cel de invingator, si aici a facut aluzie la tinerii cooptati in Cipru.


„Am vazut si punctele slabe ale echipei, care tin in cea mai mare parte de mentalitate. Superficialitatea de care au dat dovada in faza de finalizare ma doare foarte mult. La fel ca si in turul campionatului, se rateaza foarte mult. Si cu Apop am avut cinci-sase ocazii clare de gol, si am marcat o singura data. Aceste lucruri ne pot costa foarte mult in viitor“, a afirmat Stinga.


„Mai este mult pâna sa devina profesionisti“


Anumite capitole, pe care Ovidiu Stinga doreste sa le imprime la Universitatea, sunt legate de cultura fotbalistilor. Tineretea unora coroborata cu lipsa de experienta si mentalitate au fost doar câtiva factori de care s-a lovit antrenorul oltean in noua meserie pe care a inceput-o. Stinga a opinat ca sperantele cooptate in lotul mare au destule deficiente si lacune din pricina perioadei de juniorat, unde plaja de exercitii tehnico-tactice este destul de redusa, fata de cea occidentala. In plus, conditiile precare de la copii si juniori nu aveau cum sa conduca la multe performante notabile, din punct de vedere al promovarii propriilor produse.


„Am cooptat foarte multi tineri, pentru ca numai asa se poate cladi o echipa competitiva. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa treaca destul timp, mai ales ca ei au venit cu multe lacune de la juniorat. In primul rând, nu s-a lucrat foarte mult cu ei si este si de inteles, deoarece cluburile nu-si permit foarte multe in ziua de astazi. Ma refer si la salariile antrenorilor, la conditiile oferite, terenuri de antrenament, dusuri, asistenta medicala etc., de aceea unii prezinta foarte mult potential, dar nu stiu sa-l valorifice, pentru ca nu au fost «prelucrati» cum trebuie. Bine, eu fac o comparatie cu ce este in Occident, unde juniorilor li se acorda foarte multa atentie“, a incheiat Stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS