20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Panduri“ fara energie

„Panduri“ fara energie

Dinamo Bucuresti a câstigat „Cupa Municipiului Târgu Jiu“, dupa ce a invins fara emotii echipa gazda, Energia Pandurii, in finala turneului, cu scorul de 35-29.


Energia Pandurii Târgu Jiu si-a fortat limitele in ultimul joc al turneului contra campionilor de la Dinamo si s-a edificat in privinta potentialului sau. Locul trei ocupat in prezent in Liga Nationala este punctul maxim la care poate ajunge echipa lui Andries, iar o victorie la Târgu Jiu contra formatiilor Dinamo sau HCM Constanta ramâne doar un gând timid in mintile suporterilor gorjeni.


Obositi dupa doua meciuri de lupta, „pandurii“ au tinut pasul cu bucurestenii lui Lascar Pana doar 20 de minute, timp in care diferenta de pe tabela nu a fost mai mare de doua goluri in favoarea campionilor. Trei contraatacuri purtate de Ghionea si Purcarea au incheiat conturile, chiar daca mai erau de jucat 40 de minute din meci. Nici Andries nu a mai sperat intr-o revenire si a rulat pâna la final tot lotul, surpriza placuta fiind portarul Teodor Radulescu, excelent in fata vedetelor lui Pana. De asemenea, Panait, folosit pe extrema dreapta, poate fi o solutie de viitor, acesta reusind cinci goluri cu Minaur si unul cu Dinamo. Energia a testat in acest turneu un centru de la Universitatea Craiova, Gabriel Florea, tehnicianul gorjenilor declarându-se multumit de prestatia acestuia. „Florea e promitator, nu cunoaste inca jocul echipei, deoarece are doar doua antrenamente cu noi. Sper sa se integreze si sa ne ajute in retur“, a afirmat Andries.


Oboseala si-a spus cuvântul


Ordinea valorica din Liga Nationala a fost respectata si la turneul de la Târgu Jiu, Dinamo câstigând competitia fara nici o infrângere, iar Minaur a fost si de aceasta data cea mai slaba. Baimareanul Alin Bondar a fost cel mai bun marcator, cu 32 de goluri, primind distinctia pentru golgheterul turneului. Cu doua victorii si o infrângere, Energia Pandurii l-a multumit pe antrenorul Liviu Andries.


„A fost un turneu de pregatire benefic, in care am vazut la lucru cele mai bune echipe din tara, in afara de Constanta. In ultimul meci, starea de oboseala si-a spus cuvântul. Dinamo are o aparare masiva si singura sansa sa-i surprindem era pe un atac rapid, dar n-am reusit sa le ducem pentru ca oamenii de baza au fost obositi. Avem un lot numeros, dar nu putem sa mentinem un nivel ridicat la fel ca granzii handbalului jucând trei meciuri in doua zile. Sunt multumit de evolutia echipei si asteptam inceputul returului campionatului cu speranta ca ne vom atinge obiectivul, calificarea intr-o cupa europeana“, a spus Andries.


Accidentarea lui Mazilu in meciul cu Steaua a dat peste cap ideile tactice ale „pandurilor“, privându-l si pe acesta de trei jocuri tari. „Imi pare rau ca Mazilu s-a accidentat. Noi facusem un plan de joc cu el in teren, care s-a dat peste cap din minutul 10 de la primul joc. Una peste alta, am reusit sa invingem doua echipe de traditie, pe Steaua si pe Minaur, deci un rezultat bun. Trebuie sa fim realisti, suntem sub Dinamo, Constanta si chiar sub Steaua din punct de vedere al lotului. Noi sa speram ca vom ramâne a patra echipa pâna la finalul campionatului“, a opinat Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS