13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nationala ar putea sa joace doar afara“

„Nationala ar putea sa joace doar afara“

Sefii fotbalului românesc au spus ca este posibil ca echipei nationale sa nu i se mai permita accesul in competitiile europene, daca in tara noastra nu se va construi un stadion agreat de UEFA.


Presedintele Federatiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a spus ca este posibil ca echipei nationale si formatiilor românesti sa nu li se mai permita accesul in competitiile europene, daca in tara noastra nu se va construi un stadion care sa corespunda normelor UEFA. La rândul sau, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a spus ca este posibil ca echipa nationala sa nu mai poata disputa meciurile de pe teren propriu in România, deoarece nici un stadion nu indeplineste criteriile impuse de UEFA. Directorul Departamentului de Licente din cadrul Federatiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a spus insa ca UEFA va aplica criteriile de clasificare ale stadioanelor abia din 2010 si nu e cazul sa intram in panica.


„Nasu’“: „FRF nu construieste stadioane!“


Mircea Sandu sustine ca autoritatile publice locale trebuie sa investeasca in stadioane, in caz contrar existând riscul ca echipa nationala si formatiile de club românesti sa nu poata evolua in competitiile europene.


„Exista problema licentierii cluburilor. Pâna in 2008-2009, trebuie respectate niste criterii de atribuire a licentei, si noi stam foarte prost din punct de vedere al infrastructurii si al criteriului sportiv. Daca autoritatile publice locale nu se implica sa faca investitii, pentru ca legea le permite, atunci este posibil sa nu avem reprezentanti in cupele europene. Si daca nu avem un stadion, si echipa nationala poate fi oprita de la competitiile preliminare si oficiale ale Europei“, a opinat presedintele Federatiei Române de Fotbal.


Sandu a subliniat ca nu FRF este responsabila cu construirea unui stadion care sa fie in conformitate cu cerintele forurilor internationale. „Intrebati-i pe cei care au responsabilitatea aceasta. Noi suntem cu organizare si cu tehnicul“, a spus Sandu.


„Corleone“: „Ar trebui sa ne tragem câte un glont in cap!“


In stilu-i caracteristic, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus ca toti cei care conduc fotbalul românesc si cei care sunt la conducerea tarii ar trebui sa se sinucida daca nationala României va fi nevoita sa joace in alta tara meciurile de pe teren propriu.


„Am auzit ca echipa nationala s-ar putea sa nu joace in România, pentru ca nu avem nici un stadion competitiv sa jucam in preliminariile Euro 2008. Nici un stadion din România nu indeplineste conditiile. UEFA ne-a dat niste criterii, iar Viorel Duru, directorul Departamentului Licente din cadrul FRF, ne-a spus ca nu exista nici un stadion competitiv“, a declarat Dragomir.


Intrebat cum o sa fie când România va juca in alta tara meciurile de pe teren propriu, „Corleone“ a spus: „Ar trebui ca toti cei care am fost in conducerea fotbalului si a acestei tari sa ne tragem câte un glont in cap. Nu ne cere nimeni norme pentru selectionata ligii, o sa jucam la Poplaca sau la mine, la Balcesti“.


Viorel Duru: „UEFA va clasifica stadioanele peste cinci ani“


Directorul Departamentului de Licente din cadrul Federatiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a spus insa ca nu e cazul sa intram in panica, deoarece UEFA va clasifica stadioanele incepând cu anul 2010. Duru a precizat ca UEFA vrea sa clasifice stadioanele, incepând cu anul 2010, la fel ca hotelurile, cu un numar de stele cuprins intre unu si cinci. „Eu am spus ca pentru competitii ca Liga Campionilor sau Campionatul European ar trebui ca stadioanele sa aiba patru-cinci stele. In acest moment, nu exista un stadion in tara care sa indeplineasca acest criteriu“, a adaugat Viorel Duru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU