12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCovalenco, „binecuvântat“ si de patron

Covalenco, „binecuvântat“ si de patron

Finantatorul Universitatii este de acord cu Ovidiu Stinga in privinta tuturor jucatorilor alesi sa se pregateasca in Insula Afroditei.


Decizia lui Ovidiu Stinga de a coopta in lotul pentru Cipru câtiva jucatori a caror valoare sta sub semnul intrebarii a stârnit destule discutii in rândul fanilor si nu numai. Primul controversat este Paul Curteanu, insa nu acesta este subiectul principal din toata povestea aceasta, ci Roy Covalenco, un jucator care a evoluat numai la „satelit“ si care nu a reusit sa-si treaca vreodata numele pe lista marcatorilor. Olandezul de 17 ani, provenit de la centrul de copii si juniorii al clubului PSV Eindhoven, a beneficiat insa de toata sustinerea oficialilor olteni, care doresc sa-l propulseze la echipa mare deoarece „are foarte mult potential“.


Antrenorul Stiintei a luat aceasta decizie in detrimentul multor „sperante“ de la Primavara, cum ar fi Cosmin Gângioveanu, Stefan Barboianu sau Augustin Tudor, dar si al lui Dragos Firtulescu si Daniel Palcau, care in aceasta perioada se afla in pregatiri cu lotul national de juniori UEFA 1989, fotbalisti considerati initial cu „prima sansa“.


Mititelu ii da dreptate lui Stinga


Patronul Stiintei a catalogat decizia lui Ovidiu Stinga ca fiind justificata, pentru ca Roy Covalenco a cunoscut progresul in ultimele evolutii de la „satelit“ si merita sa faca parte din lotul de 23 de jucatori care se vor pregati in Cipru. Mai mult, Adrian Mititelu are mare incredere in mijlocasul olandez, pe care il vede in cel mai scurt timp printre titularii Universitatii, asta numai daca reuseste sa nu mai fie timid.


„Stinga nu a gresit cu nimic atunci când a luat decizia asta. Covalenco este un jucator de care vom auzi multe in viitorul apropiat. Are mult potential. Este tehnic, are fizic de fotbalist, gândeste in teren si cred ca va reusi sa-si spuna «punctul de vedere» in cel mai scurt timp. Cel mai mare defect al lui este timiditatea, si de aceea nu se implica prea mult in joc. Este un bun pasator, recupereaza mult, dar nu ia nici o actiune pe cont propriu. Poate ca in Cipru va scapa de acest trac“, a fost caracterizarea lui Mititelu, legata de Roy Covalenco.


„Gângioveanu este prea crud“


Desi a fost mult timp in centrul atentiei, dupa meciul cu Dinamo, din „Groapa“, pentru ca a reusit sa debuteze in Divizia A la o vârsta foarte frageda, Cosmin Gângioveanu nu mai este considerat „copilul minune“ de catre oficialii Stiintei. Cu toate ca este titular meci de meci la „satelitul“ Universitatii, mijlocasul de 17 ani nu a mai reusit evolutiile foarte bune cu care isi obisnuise staff-ul, si, implicit, nu a cochetat prea des cu echipa mare.


Nemultumit de faptul ca nu a progresat foarte mult, Ovidiu Stinga a decis sa nu il ia in cantonamentul din Insula Afroditei, stârnind discutii intre tatal jucatorului si finantatorul Universitatii, la unul dintre antrenamentele alb-albastrilor.


Finantatorul craiovean a dorit sa precizeze ca „nu este momentul lui acum“, pentru ca nu este suficient de matur in gândire si, ca urmare, promovarea lui a fost amânata.


„Mie imi place foarte mult Gângioveanu, dar nu este momentul lui acum. Mai are multe de invatat, de aceea am decis sa se pregateasca sub comanda lui Aurica Beldeanu si George Bita. Când va dovedi ca este matur, atât in joc, cât si in gândire, nu vom ezita sa-l promovam la echipa mare. Decizia lui Stinga de a-l lasa acasa mi se pare justificata, in plus, el decide la echipa“, a spus Mititelu. „Este valabil si pentru ceilalti jucatori, carora le-am dat foarte multe sanse de afirmare“, a incheiat patronul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS