7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu a marcat dupa noua luni

Chivu a marcat dupa noua luni

De la venirea antrenorului Luciano Spalletti, AS Roma a renascut, reusind duminica a cincea victorie consecutiva, cu care si-a consolidat pozitia a sasea in Serie A.


Campionatul italian devine din ce in ce mai interesant. Nu doar prin chinurile echipelor milaneze de a se apropia de liderul Juventus, ci si prin revirimentul lui AS Roma, care, in mod ciudat, coincide cu transferul lui Cassano la Real Madrid.


De când au fost preluati de antrenorul Luciano Spalletti, giallorossi au tot urcat in clasament, ajungând din subsolul ierarhiei pe un loc de cupele europene. Ultimul esec al Romei s-a consemnat in etapa a 15-a (11 decembrie), când formatia lui Cristi Chivu a fost invinsa acasa de Palermo (2-1), golul gazdelor fiind marcat de Cassano. Intre timp, capriciosul atacant a devenit „galactic“, iar romanii au inceput sa câstige.


Dupa o remiza la Genova, 1-1 cu Sampdoria, au urmat cinci victorii consecutive, in care AS Roma a marcat 13 goluri si a primit doua. Doar cu Totti in avanposturi si fara atacanti cu nume, dupa ce Nonda si Montella s-au accidentat, trupa lui Spalletti a capatat in mod surprinzator forta ofensiva, joaca spectaculos si isi creeaza multe ocazii de gol.


Chivu, in crestere de forma


La fel au stat lucrurile si duminica, in etapa a 21-a, când Roma, chiar si fara capitanul Totti, accidentat cu doua zile in urma, s-a impus categoric pe terenul lui Udinese. A fost primul meci al lui Spalletti impotriva fostei sale echipe, tehnicianul câstigând clar duelul cu omologul Serse Cosmi.


Cu Cristi Chivu titular in centrul devensivei romane, oaspetii au fost de neoprit. Tonul victoriei l-a dat capitanul nationalei, in evidenta crestere de forma, Chivu obtinând penaltiul din care Mancini a deschis scorul, in minutul 40. De Rossi a facut apoi 2-0 (’62), Di Natale (’66) a redus din handicap, dar Mancini a reusit „dubla“, punctând in minutul 75. Peste patru minute, rolurile de la primul gol s-au inversat. Mijlocasul brazilian a fost agatat in interiorul suprafetei de pedeapsa si fundasul român l-a invins pe portarul De Sanctis, inchizând tabela. A fost prima reusita a lui Chivu dupa noua luni de pauza, românul revenind in centrul atentiei, gratie evolutiilor bune din ultimele etape, eclipsându-l astfel pe Adrian Mutu.


A primit nota 7


Cristian Chivu a fost considerat de presa italiana unul dintre cei mai buni jucatori ai partidei de pe „Friuli“, internationalul român fiind notat cu 7 de agentia Datasport, doar coechipierul sau Alessandro Amantino Mancini primind 7,5. „Fundasul român a oferit o noua prestatie magistrala. A obtinut penaltiul prin care Mancini a deschis scorul si a reusit sa transforme o lovitura de pedeapsa. Chivu a gresit insa la golul inscris de Udinese, fiind depasit de Antonio Di Natale“, a scris Datasport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS