19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Suntem campioni mondiali in pregatire“

„Suntem campioni mondiali in pregatire“

– Domnule Hizo, spuneati ca cine va suferi in aceasta perioada va avea satisfactii la final. Au suferit destul jucatorii in aceasta perioada?


– Nu cred. Au suferit cinci zile, dar mai sunt cinci. La final tragem linie si vom vedea cât de mult am muncit. In fiecare zi jucatorii mei trebuie sa acumuleze ceva, iar acel ceva inseamna forta, inseamna rezistenta, inseamna putere.


– Sunteti multumit de cum lucreaza jucatorii in acest cantonament?


– Nu am ce sa le reprosez, pentru ca noi suntem campioni mondiali in pregatire, toti românii. Stim sa ne pregatim si ne pregatim, in general, bine. Problema e când coborâm de aici, daca stim sa pastram ceea ce am acumulat sau pierdem ce am acumulat prin atâta truda si prin atâta efort. E suficient sa piarda o noapte si pierd poate 30 % din ceea ce au acumulat aici. Daca o mai pierd si pe a doua, inseamna ca am muncit degeaba in aceasta perioada. De aceea este bine ca fiecare sa stie ce sa faca atunci când ajungem jos si sa fie constienti ca aceasta munca trebuie continuata si dupa aceea.


„Vom mai face achizitii“


– Credeti ca jucatorii sunt profesionisti?


– Este foarte greu, eu le cer asta, dar depinde de ei. Si, in general, antrenorul depinde de modul in care jucatorii percep ceea ce se cere de la ei. Iar ceea ce doreste antrenorul coincide cu ce doreste conducerea, spectatorii si toata lumea, sa evitam retrogradarea in acest sezon. Or, pentru asta trebuie sa facem sacrificii. Nu vom face acum sacrificii, nu vom fi capabili si nu vom avea puterea sa facem nici in timpul campionatului.


– Sunteti multumit de lotul pe care il aveti la dispozitie?


– Niciodata nu pot sa spun ca sunt multumit si am un lot corespunzator. Orice jucator care poate sa aduca o imbunatatire in jocul echipei este un plus pentru echipa. Orice jucator venit in plus, care este la nivelul mediu al celorlalti jucatori, iti mai confera o solutie in joc. Sunt convins ca pâna la inceperea campionatului vom mai face cel putin inca doua transferuri.


„Este o prioritate sa promovez jucatori olteni“


– Mizati foarte mult pe jucatorii gorjeni. I-ati readus pe Amzucu, Adi Popescu si, acum, pe Malaele, toti jucatori care au mai evoluat la Pandurii. De asemenea, ati promovat doi juniori tot de la club, Cazacu si Gogelescu.


– Am niste principii. Jucatorii olteni au câteva caracteristici ale lor. Este o prioritate daca pot sa promovez jucatorii din zona Olteniei. Si imi doresc acest lucru. In general, jucatorii din aceasta zona sunt de talie mai mica, dar fotbalistii pe care eu i-am solicitat sa ii vad sunt intr-adevar jucatori care au mai evoluat la Pandurii, dar in Divizia B. Eu caut printr-un alt mod de pregatire sa vad daca ei pot sau nu sa confirme si in Divizia A. M-as bucura sa confirme, altfel nu ii chemam in pregatire, si m-as bucura ca in turneul din Cipru ei sa imi rezolve anumite probleme si sa acopere anumite posturi in teren. As fi foarte fericit sa se intâmple asa.


– Este Malaele coordonatorul de care spuneati ca aveti nevoie?


– Nu stiu acum daca el este un coordonator, dar mi-au spus mai multi oameni de fotbal, din afara Gorjului, ca exista un jucator, care a fost al Pandurilor, si care este foarte bun. Eu nu l-am cunoscut si nu am stiut nimic de el, l-am vazut prima data aseara si astept sa il vad si la joc. Eu trebuie sa tin cont de absolut toate posibilitatile si sigur ca o voi alege pe cea mai buna, din punctul meu de vedere, pentru echipa.


– Malaele este un jucator nonconformist. Credeti ca se va integra in programul strict al dumneavoastra?


– Problema asta cu jucator dificil e relativa. Multa lume vine si zice ca este un baiat cuminte. Or, noi nu avem nevoie de baieti buni si nici cuminti, noi avem nevoie de fotbalisti buni. In general, fotbalistii care sunt foarte buni nu sunt foarte cuminti. Dar niciodata nu vei putea stapâni un jucator cu mijloace disciplinare. Trebuie sa il stapânesti cu ceea ce faci ca profesionist. Profesional trebuie sa il domini si sa il determini sa inteleaga ca tot ceea ce ii ceri este bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS