16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Miroase a teapa

Atacantul cooptat in aceasta iarna de Universitatea nu se bucura de simpatia suporterilor australieni, care, in urma prestatiilor slabe ale acestuia, l-au facut cu ou si cu otet.


Asteptati cu sufletul la gura de suporterii olteni, nu toti fotbalistii australieni sositi in aceasta iarna la Universitatea, catalogati de conducerea clubului alb-albastru drept transferuri reusite, si-au demonstrat valoarea in campionatul de la Antipozi.


Daca despre Karl Dodd s-au spus numai lucruri frumoase, afirmatiile având si un sâmbure de adevar, fundasul central fiind declarat fotbalistul anului 2004 in Australia, despre Ryan Lee Clarke si Michael Baird lucrurile nu par a fi in favoarea Universitatii. Primul a trecut neobservat prin Italia, probabil si din pricina vârstei fragede pe care o are, deci nu se poate vorbi despre performante notabile, insa valoarea atacantului Michael Baird, de 22 de ani, este contestata chiar si de fanii lui Qeensland Roar, echipa la care activeaza in prezent.


„Adorat“ de suporteri


La fel ca si fanii Universitatii, suporterii australieni se implica foarte mult in viata echipelor, intocmesc sondaje pe site-urile factiunilor din care fac parte, sunt la curent cu stirile si, nu in ultimul rând, dialogheaza pe forum. Asa se face ca, dupa ultimele meciuri disputate de Qeensland Roar, ultrasii australieni au avut subiect de discutie prestatiile lui Michael Baird, „speranta“ atacului craiovean pentru returul acestui campionat. Din pacate, cuvintele de lauda la adresa lui Baird au cam lipsit din vocabularul fanilor, care l-au catalogat drept unul dintre cei mai slabi jucatori ai ocupantei penultimei pozitii din A-League, bucurându-se totodata de despartirea care urmeaza.


Facut „terci“ pe internet


Suporterii australieni au postat nenumarate mesaje pe forumul site-ului oficial al clubului Qeensland Roar, preluate si de „www.craiova-maxima.ro“, parerile acestora tinzând de multe ori spre hilar, spre dezamagirea oltenilor care si-au pus sperante in noua achizitie a Universitatii. „Baird are gleznele dislocate. Sau cel putin asa pare sa joace. Nu ma intelegeti gresit, nu e un jucator rau, dar e clar ca un atacant central, care nu poate sa stea in picioare sau sa tina mingea mai mult de zece la suta din timp fara sa o piarda la o secunda dupa ce a primit pasa, e clar ca joaca pe un post gresit“, a fost una dintre ironiile suporterilor echipei Qeensland Roar.


„Bairdy este cel mai bun atacant de rezerva. Are o gramada de entuziasm si hotarâre. De cum intra pe teren, alearga ca un nebun. Cu toate acestea, nu e un jucator talentat si de multe ori nu e de nici un folos ca titular. Venind de pe banca de rezerve, are ocazia sa influenteze jocul cu viteza si entuziasmul sau (pe fondul slabirii apararii adverse). Alergând permanent, pune presiune pe aparare. Partea proasta este ca suturile sale variaza. Poate sa inscrie goluri frumoase, dar iroseste si ocazii clare. De asemenea, poate sa recupereze mingi destul de bine. Pe scurt, e un jucator bun ca rezerva, dar nu ca titular“, scria unul dintre simpatizantii lui Michael Baird.


Versiunea lui Stalinescu


Impresarul Dan Stalinescu a contracarat afirmatiile aparute chiar pe site-ul clubului australian, aruncând vina pe suporterii adversi.


„Nu pot sa cred acest lucru. Poate au scris suporterii echipelor rivale. Michael este un jucator foarte bun. De trei ani se «chinuie» FC Brugge sa-l transfere, a efectuat si vizita medicala in Belgia. In plus, el este in vizorul selectionerului Guus Hiddink pentru Campionatul Mondial din Germania. Inclusiv in caracterizarile facute pe site-ul oficial al federatiei australiene se vorbeste foarte frumos despre el. Este un jucator de viteza, cu simtul portii deosebit de dezvoltat“, a spus ieri Stalinescu.


„Eu i-am spus sa o lase mai moale, eventual sa nu intre titular, ca sa nu se accidenteze, pentru ca trebuie sa-si dovedeasca valoarea la Universitatea, fapt care l-ar propulsa la echipa nationala. Oricum, este de zece ori mai bun decât Daniel McBreen“, a completat Stalinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII