21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu scapat de „vampiri“

Au scapat de „vampiri“

Ieri-dimineata, Stinga impreuna cu fotbalistii „restantieri“ au trecut cu bine de vizita medicala, majoritatea alb-albastrilor rasuflând usurati dupa ce nu au mai vazut halatele doctorilor craioveni.


In incercarea de a evita aglomeratia in cabinetele Policlinicii Sportive, Ovidiu Stinga si restul staff-ului alb-albastru au hotarât ca fotbalistii Universitatii sa efectueze vizita medicala in doua „transe“. Ieri-dimineata, aceasta „actiune“ a fost definitivata, verdictul doctorilor craioveni fiind pozitiv. Din cel de-al doilea „val“ au facut parte si australienii Karl Dodd si Ryan Lee Clarke, care s-au conformat rigorilor impuse de medici, in prima faza cu zâmbetul pe buze, apoi, la proba de sânge, au devenit stravezii la fata. Nici Salih Jaber nu a fost prea incântat de ideea „donarii“, insa incurajarile compatriotului si tototdata impresarul sau, Kadour Aksam, l-au ajutat sa depaseasca momentul. Din lotul „restantierilor“ au mai facut parte: Ovidiu Stinga, Roy Covalenco, Stelica Stemat, Dragos Puchiu, Dragos Stavaru, Lorin Stroescu, Paul Curteanu si Daniel Mihai.


Antrenorul, vesnic tânar


Pentru a da incredere elevilor sai, Ovidiu Stinga a intrat primul in cabinetele medicale, fiind familiarizat cu cerintele acestei proceduri.


„Olandezul“ a dat dovada de generozitate atunci când i s-a luat sânge, in timp ce restul „probelor“ au fost depasite cu brio, mai putin cântarul, care a „detectat“ grame bune in plus fata de perioada din turul campionatului. Doctorii de la Policlinica Sportiva au spus despre antrenorul Universitatii ca isi poate continua activitatea mult timp, deoarece parametrii de efort sunt comparabili cu cei ai unui sportiv de 25 de ani. Cu toate acestea, Stinga nu a respins ideea ca aceasta vizita medicala ar putea fi ultima din cariera, pentru ca nu s-a hotarât daca retragerea va avea loc la sfârsitul acestui sezon sau peste doi ani.


„Nici nu stiu a câta oara este când efectuez vizita medicala. Imi este foarte greu sa spun daca va fi ultima, dar este posibil. Nu m-am hotarât asupra acestui fapt. Poate este penultima vizita medicala sau poate vor urma si altele. Voi continua sa joc fotbal atât cât ma voi simti in stare. Am avut si eu mai multa libertate in perioada de vacanta, am venit putin mai «greu» din Olanda. Dar nu-i nimic, in câteva zile totul va reveni la normal, pentru ca voi scapa de surplus“, a spus Stinga.


Dorel Stoica a fost „revizuit“


Desi a facut parte din primul lot de jucatori care au efectuat vizita medicala, Dorel Stoica nu si-a incheiat „conturile“ cu Policlinica Sportiva, si asta din pricina unui telefon primit spre finalul intrevederii cu medicii craioveni. Fundasul de 27 de ani a efectuat in prima zi doar o parte dintre „probele“ impuse de medici, fapt pentru care, ieri-dimineata, a fost nevoit sa se trezeasca, din nou, cu „noaptea in cap“. Dorel Stoica a primit un „marcaj“ foarte strict din partea prietenului sau Mihai Dina si a reluat aproape toate procedurile, cu toate ca in unele cabinete trecuse deja, insa, din fericire, analizele facute au avut un rezultat scontat.


Ovidiu Stinga, la patrat


In incinta Policlinicii Sportive, antrenorul Universitatii Craiova a venit insotit de unul dintre verisorii sai, asemanarile fizionomice fiind multe la numar, insa, spre stupefactia tuturor celor prezenti la vizita medicala, pe acesta il chema… tot Ovidiu Stinga. „Varu’ Stinga“, cum a si fost botezat de alb-albastri, a practicat la rândul sau sportul rege, in sezoanele 1990-1992 fiind componentul divizionarei B Jiul IEELIF, formatie pregatita atunci de Nicolae Tilihoi.


„Este un verisor de-al meu care iubeste foarte mult fotbalul si, in general, sportul. Tot timpul a fost alaturi de mine, oriunde am jucat in Occident. A jucat si el fotbal la Jiul IEELIF, a fost un profesionist, un jucator care se daruia pe teren“, l-a caracterizat Stinga „olandezul“ pe verisorul sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS