5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStema, un subiect „delicat“

Stema, un subiect „delicat“

Nici nu a rostit bine cuvintele, si suporterii au atacat decizia lui Adrian Mititelu de a schimba emblema Universitatii, cu care se identifica de foarte multi ani.


Desi a spus raspicat ca nu vrea sa se mai vorbeasca de trecutul glorios, pentru ca inimosul public oltean trebuie sa fie preocupat de prezent si de viitor, finantatorul Universitatii a reusit sa se contrazica, la doar câteva minute, atunci când a afirmat ca vrea sa revina la vechea stema. „Nu trebuie sa traim din amintiri, dar trecutul, prezentul si viitorul trebuie sa se imbine la Craiova si de aceea noua stema a Universitatii va fi o simbioza intre cea veche si cea actuala, amintindu-ne si de vremurile de glorie, când oltenii cucereau primul lor titlu de campioni“, a afirmat Adrian Mititelu, in cadrul conferintei de presa de luni.


Prima data când s-a contrazis a fost in momentul comandarii echipamentului de joc, care este identic cu cel imbracat de fotbalistii care au promovat prima data in primul esalon al tarii. Apoi, declarând ca intentioneaza sa redea Stiintei stema din anii ’70, Adrian Mititelu a provocat isterie in rândul fanilor alb-albastri, care se opun cu vehementa acestui lucru. „Marul discordiei“ este reprezentat de „sihastria“ leului, situat in mijlocul emblemei, simplitatea siglei nereusind sa se identifice cu crezul patronului oltean.


„Gruppo-Maxima“ ataca


Primii care au sarit la gâtul lui Adrian Mititelu au fost membrii factiunii „Gruppo-Maxima“, pe al carei site a si aparut un sondaj legat de schimbarea siglei, pe care au venerat-o de-a lungul multor ani, in ciuda faptului ca nu este cea originala. Raspunsurile ultrasilor craioveni nu au intârziat sa apara, insa, spre deziluzia finantatorului craiovean, „scrutinul“ nu a avut rezultatul scontat. La sectiunea „Nu, sub nici o forma. Face parte din istoria noastra!“ au votat 98 de suporteri patimasi, adica 89,9 la suta din „electorat“. Doar zece la suta (11 voturi) au fost de acord sa fie schimbata emblema Universitatii, doar „daca gasesc alta mai frumoasa si doar dupa consultari serioase cu suporterii, cu fostii jucatori si oficiali“. Un lucru care a surprins este legat de faptul ca nu a existat nici un indeferent printre cei care au participat la sondajul intrunit de „Gruppo-Maxima“, la doar câteva ore dupa afirmatia lui Mititelu.


„Craiova-Maxima“ se opune cu vehementa


De altfel, ideea schimbarii siglei nu a fost trecuta cu vederea nici de membrii brigazii „Craiova-Maxima“, care si-au amintit ca si in timpul mandatului lui Dinel Staicu, Adrian Mititelu a „visat urât“ intr-o noapte si a incercat acelasi lucru, intentie care s-a soldat cu un imens scandal. Nici in sondajul intocmit de „Craiova-Maxima“ finantatorul Universitatii nu a gasit sustinatori, 96 la suta dintre cei care au votat pe forum fiind impotriva schimbarii. „Nu stim daca in noua stema se va regasi si secera, si ciocanul, atât de dragi lui Dinel Staicu, sau o sticla din vinurile vândute de Netoiu, ori o cutie din margarina lui Ilinca, alaturi de pletele blonde ale lui Ilie Balaci si sabia dreptatii, tinuta de leul alb pe fond albastru“, a fost mesajul suporterilor, scris pe site-ul gruparii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS