10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi-am propus cât mai multe goluri“

„Mi-am propus cât mai multe goluri“

Atacantul transferat in aceasta iarna de la rivala CSM Vâlcea nu se teme de concurenta pe care o va avea la Universitatea, afirmând ca il va convinge pe Stinga, in perioada de pregatire, ca merita sa fie titular.


Suferind o fractura la antebrat, in toamna trecuta, Florin Costea a devenit indisponibil pentru partea a doua a turului de campionat. Pâna sa aiba loc accidentarea, atacantul de 20 de ani a reusit sa-si faca simtita prezenta pe terenul de joc, inscriind cinci goluri si fiind pozitionat mult timp in ierarhia celor mai buni jucatori ai CSM Vâlcea. Acest fapt a atras atentia oficialilor craioveni, care au reusit, dupa mai multe intrevederi cu rivalii din Vâlcea, sa obtina transferul tânarului atacant la Universitatea.


Florin Costea a depasit perioada de convalescenta abia saptamâna trecuta, insa inlaturarea ghipsului nu inseamna ca a scapat de dureri. „Inca ma mai doare cotul de la ghips. Saptamâna viitoare o sa fac o radiografie la spitalul din Craiova, sa fiu sigur ca nu exista nici o problema“, a spus Costea, nerabdator sa-si cunoasca noii colegi.


„Nu mi-e frica de concurenta“


Pentru ca Ovidiu Stinga a programat luni reunirea lotului, Florin Costea va ajunge in Craiova duminica si va fi insotit de fratele sau mai mic, Alexandru, care a asigurat atacul „satelitului“ inca din finalul turului de campionat. Costea este nerabdator sa revina in „circuit“ si sa-si demonstreze calitatile, opinând totodata ca nu ii este frica de concurenta pe care o va avea la Universitatea. „Abia astept sa intru in normal cu pregatirea, pentru ca m-am saturat sa ma uit la altii. Nu imi este frica de concurenta, desi atacantii care sunt in lot sunt foarte valorosi, dar cred ca am destule calitati si, prin munca, voi reusi sa ma impun in primul unsprezece“, a afirmat Costea, increzator in propriile puteri.


„Nu voi dezamagi“


Florin Costea a dorit sa-i asigure inca de pe acum pe suporteri ca o sa devina unul dintre principalii marcatori ai Universitatii, aspirând chiar la titulatura de golgheter, pentru ca este destul timp la dispozitie ca sa-i poata ajunge din urma pe Dina si Salih. Cu toate acestea, atacantul de 20 de ani a spus ca „cel mai important lucru este sa câstige echipa si sa promoveze, nicidecum cine iese golgheter“.


„Nu mi-am propus un numar de goluri. Voi incerca sa marchez de câte ori este posibil si sa fac suporterii fericiti. Mi-as dori sa devin golgheterul Universitatii, si este posibil, pentru ca mai sunt 15 etape, iar Dina si Salih nu au foarte multe goluri marcate. Dar nu acesta este cel mai important lucru, ci sa câstigam toate partidele si sa promovam. Acesta este obiectivul echipei, iar acum si al meu“, a afirmat Costea.


„Doar Petrolul ne poate incurca“


Desi a evoluat la CSM Vâlcea, grupare aflata pe pozitia secunda in B2, Florin Costea a afirmat ca nu fosta sa grupare reprezinta un real pericol pentru Universitatea, ci Petrolul Ploiesti. In opinia atacantului vâlcean, nici Unirea Urziceni nu are forta necesara sa incurce socotelile gruparii din Banie, pentru ca nu detine un lot foarte valoros si se va „impiedica“ de multe ori in returul acestui sezon. Costea isi doreste ca Stiinta sa termine campionatul pe primul loc, iar CSM Vâlcea sa promoveze la baraj, pentru ca este a doua echipa cu care tine.


„CSM are un lot bun, dar nu cred ca va putea tine pasul cu Universitatea. Singura echipa de care ma tem este Petrolul, pentru ca s-a intarit in aceasta iarna si isi poate reveni, mai ales ca distanta din clasament nu este foarte mare. Unirea Urziceni se va pierde pe parcurs, pentru ca nu detine un lot foarte valoros. O sa vedeti“, a spus vârful alb-albastru. „Promovarea depinde numai de noi. Daca ne facem treaba cum trebuie si câstigam meci de meci, nu conteaza cine ne urmareste“, a incheiat Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS