16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu vrem sa fim in prim-plan“

„Nu vrem sa fim in prim-plan“

Gheorghe Constantin „Vâlcea“ pare sa fi inteles ca „fluierasii“ au o reputatie proasta in fotbalul românesc.


Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin „Vâlcea“, a spus ieri ca s-a gândit la un moto al comisiei, ideea de baza fiind ca arbitrii si observatorii, prin activitatea lor, nu trebuie sa fie in prim-plan. „Nu neaparat ca arbitrii si observatorii sa stea in umbra, dar sa nu fie ei in prim-plan“, a spus Constantin.


Delegarile vor fi facute de computer


Gheorghe Constantin a afirmat ca la Divizia A responsabili cu delegarile vor fi Marcel Lica si Constantin Gheorghe „Suceava“, la Divizia B – el si Nicolae Grigorescu, la Divizia C – George Ionescu, Mircea Salomir si Gheorghe Moise, iar la fotbalul in sala Gheorghe Moise.


Vicepresedintele CCA, Constantin Gheorghe, a precizat ca la Divizia A delegarile se vor face prin tragere la sorti, prin intermediul computerului, sistem care va fi perfectionat pe baza unui program. „O sa vedem si punctele de vedere ale presedintilor din Divizia A cu privire la criteriile de delegare. Departamentul Analiza-Evaluare, condus de mine, va analiza prestatiile arbitrilor dupa fiecare etapa, apoi vom dezvalui aprecierile noastre. Nu vom ascunde notele observatorilor, fotbalul este un fenomen de interes public“, a spus Gheorghe.


Vicepresedintele CCA a mentionat ca a propus si alcatuirea unui top 10 al centralilor si asistentilor de Divizia A, care va fi actualizat in functie de notele observatorilor si de alte criterii ale comisiei.


A fost realizat noul statut al arbitrului


Vicepresedintele CCA a afirmat ca atmosfera din cadrul CCA este foarte buna, existând o stare de lucruri normala. „S-a simtit ca primele decizii au fost luate in colectiv, fara nici un fel de presiune. Cu siguranta vom face si greseli, dar le vom corecta din mers“, a adaugat el.


Constantin Gheorghe a precizat ca in sedinta de luni a Biroului Executiv al CCA, care a durat de la ora 11.00 pâna la ora 20.45, a fost completat regulamentul de desfasurare a activitatii CCA si s-au stabilit responsabilitatile fiecarui departament. „Si inainte au existat anumite departamente, dar n-au functionat“, a spus acesta.


Presedintele Gheorghe Constantin l-a completat, spunând ca a fost realizat noul statut al arbitrului si s-au stabilit criteriile de promovare si retrogradare a unor arbitri in timpul campionatului.


Alexandru Tudor va fi suspendat


Gheorghe Constantin a declarat ca, in urma memoriului facut de Farul Constanta, s-a stabilit ca arbitrul Alexandru Tudor a gresit la meciul cu CFR Cluj si va fi retinut de la delegari un anumit numar de etape, dupa ce Departamentul Analiza-Evaluare va urmari inregistrarea integrala a partidei.


Seful acestui departament, Gheorghe Constantin, a subliniat ca vrea sa vada daca arbitrajul a fost unul tendentios, asa cum a sugerat clubul Farul, sau au fost doar simple greseli. „Un arbitraj tendentios este un lucru foarte grav si presupune o masura drastica. Prima concluzie este ca s-au comis greseli. Clubul Farul a cerut excluderea lui Tudor din arbitraj, dar unele puncte din memoriu sunt subiective“, a spus vicepresedintele CCA, iar Gheorghe Constantin a adaugat: „Nu cred ca vor fi arbitraje tendentioase in Divizia A“.


Circumstante atenuante pentru Helesteanu


Referindu-se la readucerea centralului Anton Helesteanu in lotul A, Gheorghe Constantin a precizat: „El a fost retrogradat un an la Divizia C in urma unei probleme disciplinare. S-a analizat acest motiv, prestatia sa din tur si am considerat ca a fost o masura prea dura. El a fost retrogradat pentru ca in fisa individuala nu a mentionat ca tatal sau, Constantin, este actionar la o societate alaturi de presedintele galatean Marius Stan“, a spus Constantin.


Presedintele CCA a adaugat ca la cursul de instruire din februarie arbitrii vor completa o noua fisa, in care vor mentiona daca au rude la cluburi sau sunt implicati la societati cu legaturi in fotbal. „Acesta va fi unul dintre criteriile de delegare pentru retur“, a comentat Constantin.


Lotul arbitrilor A


Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a stabilit, in sedinta de luni, componenta lotului de arbitri A pentru returul sezonului 2005/2006. Iata care sunt acestia: Cristian Balaj, Augustus Constantin, Sorin Corpodean, Alexandru Deaconu, Marian Salomir, Alexandru Tudor, Sebastian Coltescu, Tiberiu Lajos, Robert Dumitru, Lucian Dan (toti aflati pe lista FIFA), Victor Berbecaru, Marius Bocaneala, Marius Martis, Orlando Trandu, Ionica Serea, Vasile Bratu, Anton Helesteanu, Silviu Bogdan, Andrei Ionita, Aurelian Simion, Victor Stanisteanu, Mugurel Draganescu, Teodor Craciunescu, Daniel Deca si rezerva Viorel Sandu.


Lotul arbitrilor asistenti A


Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a stabilit, in sedinta de luni, componenta lotului de arbitri asistenti A pentru returul sezonului 2005/2006. Iata care sunt acestia: Dragos Iliescu, Nicolae Marodin, Miklos Nagy, Cristian Nica, Aurel Onita, Ionel Popa, Marcel Savaniu, Octavian Sovre, Zoltan Szekely, Adrian Vidan (toti aflati pe lista FIFA), Cornel Avram, Dumitru Bârgaoanu, Horia Bochis, Daniel Burloiu, Florin Buzarnescu, Sorin Caia, Eduard Crângasu, Flavius Damaschin, Eduard Dumitrescu, Cornel Fecioru, Pavel Gheba, Sebastian Gheorghe, Traian Marchis, Nicolae Meghesan, Dorin Mudura, Gheorghe Negoita, Ioan Onicas, Iulian Radu, Florin Stanescu, Sebastian Stoianov, Claudiu Tripa, Eduard Ungureanu, Bogdan Velicu. Locurile 34, 35 si 36 urmeaza sa fie completate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU