21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Ultima cursa

Motociclistul australian a murit pe loc in urma cazaturii pe care a suferit-o la kilometrul 250 al probei speciale. 


Motociclistul australian Andy Caldecott (KTM), locul zece in clasamentul general al Raliului Dakar 2006 la clasa moto, si-a pierdut viata ieri, dupa o cazatura la kilometrul 250 al probei speciale din etapa a noua. Aceasta runda s-a desfasurat intre localitatile Nouakchott si Kiffa, in Mauritania. Potrivit organizatorilor acestei competitii, Caldecott a murit pe loc in urma cazaturii.


Prima victima din acest an


Andy Caldecott este prima victima a editiei 2006 a Raliului Dakar si al 23-lea concurent decedat de la infiintarea competitiei in urma cu 28 de ani. Pilotul australian, de 41 de ani, era insurat si avea un copil. Initial, el nu a fost inscris in aceasta cursa, dar a fost angajat pentru a suplini absenta spaniolului Jordi Duran, accidentat la mijlocul lunii decembrie.


„Sunt surprins ca am câstigat etapa, deoarece am sosit pentru aceasta competitie in ultimul moment, fara o pregatire adevarata’“, declara australianul dupa victoria din etapa a treia, disputata in Maroc, intre Nador si Er Rachidia.


47 de oameni au murit la Raliul Dakar


In editia 2005 a Raliului Dakar si-au pierdut viata doi motociclisti, spaniolul Juan Manuel Perez si italianul Fabrizio Meoni. Ultimul a decedat tot intr-o etapa cu sosirea la Kiffa, dar cu startul din Atar (Mauritania). Meoni, care a decedat in urma unui atac de cord in etapa a 11-a a Raliului Dakar 2005, era a 46-a persoana care si-a pierdut viata in aceasta competitie, incepând din 1979, când a murit francezul Patrick Dodin. Prin decesul lui Andy Caldecott, numarul victimelor de la Raliul Dakar a ajuns la 47.


Cea mai tragica editie a fost cea din 1986, când au murit sapte persoane, intre care si creatorul acestei competitii, francezul Thierry Sabine. Printre cei care si-au gasit sfârsitul in aceasta periculoasa cursa s-au numarat, in afara pilotilor si mecanicilor, ziaristi, medici si chiar spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS