14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Briliantul“ a stralucit la Palermo

„Briliantul“ a stralucit la Palermo

Internationalul român a inceput noul an la fel cum il terminase pe cel precedent, titular la campioana Italiei. Numai ca de data aceasta a si marcat, intorcând meciul in favoarea lui Juventus. 


21 decembrie 2005. Juventus joaca acasa cu Siena, in ultimul meci al anului. Spre surprinderea tuturor, Fabio Capello il lasa pe banca pe Del Piero si il trimite in teren, din primul minut, pe Adrian Mutu, pe postul de mijlocas stânga. Românul nu a marcat, dar a fost destul de activ, multumindu-l pe tehnicianul sau. Juve a câstigat cu 2-0 si a devenit campioana de iarna.


7 ianuarie 2006. Stadionul „Renzo Barbera“ din Palermo. Gazdele primesc vizita campioanei Juventus in primul meci din 2006. Capello foloseste aceeasi strategie. Il tine rezerva pe Del Piero si il arunca in lupta pe Mutu, alaturi de Ibrahimovici si Trezeguet. Iar „Briliantul“ nu-l dezamageste, fiind cel mai bun jucator de pe teren si reusind o dubla care a adus victoria cu 2-1 a lui Juventus.


Mutu a rezolvat meciul


Gazdele au inceput foarte bine meciul si au pus mari probleme defensivei bianconere. Mai mult, sicilienii au deschis scorul prin Terlizzi, care l-a invins pe Abbiati cu un sut din intoarcere (’12). Avantajul lui Palermo a durat doar trei minute, pentru ca la rampa a iesit Adrian Mutu, care a rezolvat meciul in 20 de minute.


Românul, care s-a aflat pe tot terenul, oferind pase si centrari excelente, a egalat la o faza la care a dovedit mult sânge rece. A trimis mai intâi cu capul in transversala, dupa care mingea i-a revenit si l-a invins pe portarul Lupatelli cu un sut cu stângul, nu inainte de a-l dribla scurt pe un fundas de la Palermo. In minutul 35, Mutu si-a trecut in cont prima dubla in tricoul lui Juve, punctând ca un adevarat vârf, dupa ce s-a demarcat excelent in interiorul careului, la o pasa a lui Vieira, fiind mai rapid decât Trezeguet.


„Briliantul“ nu mai marcase doua goluri pentru echipa sa de club de doi ani, precedenta sa reusita datând din 14 ianuarie 2004, in meciul de Cupa dintre Chelsea si Watford (4-0). Pentru nationala, Mutu a marcat ultima dubla in partida cu Cehia de anul trecut, scor 2-0.


Sapte goluri pentru Juve


La 2-1, Juventus a slabit ritmul si a preferat sa conserve rezultatul. Pe final, a fost loc si pentru Alex del Piero, care l-a inlocuit, in minutul 87, pe Ibrahimovici. Adrian Mutu a fost intangibil, Capello pastrându-l tot meciul in teren, pe banda stânga, post care ii apartine de drept lui Pavel Nedved, cehul fiind insa accidentat. La Palermo, mijlocasul român Paul Codrea a privit tot meciul de pe banca de rezerve.


Mutu a ajuns la un total de cinci goluri in actuala editie de campionat, la care se adauga unul in Liga Campionilor si altul in Cupa Italiei. Dupa succesul de la Palermo, Juventus a acumulat 49 de puncte si conduce in clasament, fiind urmata de Inter (38 puncte) si AC Milan (37 puncte), ambele cu un joc mai putin.


Fiorentina a remizat la Reggina


In celalalt meci din cadrul etapei a 18-a din Seria A, programat sâmbata seara, Reggina a remizat cu Fiorentina, scor 1-1. Lucarelli a marcat pentru gazde, in minutul 12, dar toscanii au egalat, un minut mai târziu, prin Jorgensen.


Celelalte partide ale rundei s-au disputat duminica dupa-amiaza, dupa urmatorul program: Siena – Inter Milano, Sampdoria – Livorno, Chievo – Lecce, Treviso – AS Roma, Lazio – Ascoli, Cagliari – Udinese, Empoli – Messina, AC Milan – Parma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS