19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKeseru i-a ingropat pe „canari“

Keseru i-a ingropat pe „canari“

Internationalul de tineret a fost titular la FC Nantes si a avut o evolutie buna, dar a ratat un penalti, facilitând victoria lui Rennes. 


Runda a 20-a a campionatului francez a adus fata in fata doua echipe la care sunt angrenati români, Nantes si Rennes. Desi suferise o entorsa la glezna, atacant nationalei de tineret, Claudiu Keseru, a fost recuperat in ultimul moment si a fost folosit titular in duelul cu gruparea pregatita de Ladislau Bölöni. Atacantul român nu a jucat deloc rau, având o evolutie apreciata, drept dovada faptul ca a evoluat tot meciul, dar nu si-a putut ajuta echipa, care a fost invinsa cu scorul de 2-0. Keseru s-a aflat aproape de gol in debutul meciului, dar cei care au marcat au fost oaspetii, prin Etienne Didot (’29).


La acest scor, „canarii“ au obtinut un penalti, dupa un fault al lui Bourillon asupra lui Dimitrijevic, insa ex-oradeanul a ratat, portarul Pouplin ghicind directia sutului (’32). Peste doua minute, acelasi Keseru, notat cu 5,5 de cotidianul L’Equipe, a fost la un pas sa-si repare greseala, dar Pouplin a avut o interventie miraculoasa. John Utaka a facut apoi 2-0 in partea secunda si Rennes s-a intors victorioasa de pe terenul lui Nantes, unde nu mai câstigase din 1964.


Dupa acest succes, echipa lui Bölöni a acumulat 29 de puncte si ocupa locul zece in clasament, in timp ce Nantes a coborât pe pozitia a 14-a, având 23 de puncte.


Bölöni vrea continuitate


La finalul intâlnirii, Ladislau Bölöni a declarat ca nu isi poate ascunde satisfactia pentru acest succes, mai ales ca inceputul de sezon nu a fost prea reusit, iar la un moment dat functia sa a fost in pericol. „Am cunoscut câteva reusite pâna acum, dar nici una la acest nivel. Cred ca putem fi multumiti de aceasta victorie. I-am felicitat pe jucatori. Poate Nantes ar fi meritat sa marcheze un gol sau chiar mai mult, dar prin spiritul de sacrificiu aratat, jucatorii mei au meritat victoria. Am câstigat, dar trebuie sa mentinem acest ritm“, a afirmat antrenorul român.


Celelalte rezultate


In aceeasi etapa, lidera clasamentului si campioana en-titre, Olympique Lyon, s-a impus intr-o maniera categorica, scor 4-0, pe terenul ultimei clasate, Strasbourg. Sylvain Wiltord a reusit o „tripla“ (‘6, ’56, ’74), celalalt gol al lyonezilor fiind marcat de Berthod (’42). Dupa aceasta victorie, Lyon are un avans de 13 puncte fata de ocupanta locului secund, Paris Saint Germain. Gruparea din capitala Frantei a câstigat cu 3-1, pe teren propriu, disputa cu Sochaux si a devansat-o pe Lens, care a remizat, 1-1, la Marseille si a coborât pe pozitia a treia.


Iata si celelalte rezultate inregistrate miercuri seara in runda a 20-a din Premier Division: Nancy – Bordeaux 0-0, Lille – Ajaccio 2-0, Saint-Etienne – Troyes 1-1, Le Mans – Metz 2-0, Nice – Toulouse 2-1. Partida Auxerre – Monaco s-a disputat aseara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS