18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVolkswagen a revenit in forta

Volkswagen a revenit in forta

Pilotii echipei germane ocupa podiumul ierarhiei generale a clasei auto, dupa ce cu o zi inainte fusesera devansati de rivalii de la Mitsubishi. 


Spaniolul Carlos Sainz (Volkswagen) a avut o prestatie de exceptie marti, in etapa a patra a Raliului Dakar, dupa ce in ziua precedenta pierduse timp pretios din cauza unei erori de navigatie. In runda a patra, care s-a desfasurat intre localitatile Er Rachidia si Ouarzazate, pe o distanta de 639 de kilometri (o proba speciala de 386 km si doua legaturi de 56 km si 197 km), Carlos Sainz s-a impus la clasa auto, fiind inregistrat cu timpul de trei ore, 52 de minute si 48 de secunde. Sainz, câstigatorul primelor doua etape pe tarâm european, i-a devansat pe francezul Thierry Magnaldi (Schlesser-Ford), cu doua minute, si pe francezul Luc Alphand (Mitsubishi), cu trei minute si zece secunde.


In urma acestei victorii, Sainz a revenit pe primul loc al clasamentului general, fiind urmat de francezul Bruno Saby (Volkswagen), la patru minute si 51 de secunde, si de germana Jutta Kleinschmidt (Volkswagen), la cinci minute si noua secunde. Francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi), dublu invingator al Raliului Dakar, a terminat etapa la peste un sfert de ora de primul loc, iar in ierarhia generala este la 18 minute si 24 de secunde de Sainz.


Coma,liderul „centaurilor“


La clasa moto, etapa a patra a fost câstigata de spaniolul Isidre Esteve Pujol (KTM), cronometrat cu timpul de patru ore, 13 minute si o secunda. Pujol a fost urmat in clasamentul etapei de conationalul sau Marc Coma (KTM), la 28 de secunde, chilianul Carlo De Gavardo (KTM), la cinci minute si 15 secunde, si de francezul Cyril Despres (KTM), la sase minute si 50 de secunde. In clasamentul general, Marc Coma ocupa primul loc, fiind urmat de Esteve Pujol, la patru minute si 51 de secunde, si de francezul Cyril Despres, la cinci minute si sase secunde.


Pilotul român Zsolt Szilveszter (KTM) a incheiat etapa a patra pe locul 126, fiind inregistrat cu timpul de sase ore, 42 de minute si 36 de secunde, la doua ore, 29 de minute si 35 de secunde de invingatorul etapei, Isidre Esteve Pujol. In clasamentul general, românul a cazut pe locul 95, la patru ore, un minut si 15 secunde de liderul Marc Coma.


Ceaghin, la a patra victorie consecutiva


Câstigatorul primelor trei etape ale Raliului Dakar 2006 la clasa autocamioane, rusul Vladimir Ceaghin (Kamaz), s-a impus si in runda a patra, fiind inregistrat cu timpul de patru ore, 57 de minute si noua secunde. Pe urmatoarele doua pozitii s-au situat olandezul Stacey (MAN), la doua minute si 42 de secunde de invingator, si rusul Kabirov (Kamaz), la 17 minute si zece secunde de primul loc.


Ceaghin este lider autoritar in clasamentul general, principalul sau urmaritor, cehul Loprais (Tatra), având de recuperat o ora, opt minute si 47 de secunde. Pe pozitia a treia se situeaza câstigatorul de anul trecut, Kabirov, care este la o ora, 18 minute si 41 de secunde in urma lui Ceaghin.


Etapa a cincea a Raliului Dakar s-a desfasurat ieri intre localitatile marocane Ouarzazate si Tan Tan, pe o distanta de 819 kilometri, din care 350 de kilometri au reprezentat proba speciala. Rezultatele acestei runde nu ne-au venit pâna la inchiderea editiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS