17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, eliminat de un outsider

Andrei Pavel, eliminat de un outsider

Cel mai tare turneu de tenis al inceputului de an, disputat in capitala Qatarului, Doha, nu a fost de bun augur pentru cei mai reprezentativi jucatori români, Victor Hanescu si Andrei Pavel parasind dupa primul tur competitia dotata cu premii in valoare totala de aproape un milion de dolari. Daca Hanescu a pierdut in fata unui cap de serie, spaniolul Feliciano Lopez (4-6, 6-7), Pavel s-a dovedit neputincios in duelul cu un jucator mai slab cotat, cehul Robin Vik, care a incheiat sezonul 2005 pe locul 101 in ierarhia ATP.


In stilul sau obisnuit, „Cneazul“ a inceput meciul in forta si si-a adjudecat fara probleme primul set, cu scorul de 6-2. Lejeritatea in joc i-a fost insa fatala românului, care nu s-a mai concentrat indeajuns in urmatoarele doua seturi, ambele decise la tie-break. Vik s-a impus 7-6 (2), 7-6 (1) si va juca in optimi cu favoritul numarul doi al competitiei, rusul Nikolay Davydenko.


Pavel parasise competitia si la dublu, unde a facut pereche cu rusul Mikhail Youzhny, cei doi fiind invinsi cu 6-7 (2), 6-3, 15-13, de cuplul rus Igor Andreev / Nikolay Davydenko. Tenismanul român s-a ales insa cu punctul ATP si cei 10.000 de dolari oferiti de organizatori pentru prezenta pe tabloul principal al turneului.


Alte rezultate


In alt joc, liderul clasamentului ATP, elvetianul Roger Federer, principalul favorit al intrecerii din Qatar, a dispus in doua seturi, cu 6-1, 6-3, de cehul Ivo Minar. Iata si ultimele rezultate din primul tur al turneului de la Doha: N. Davydenko (Rusia, nr. 2) – O. Rochus (Belgia, nr. 6) 6-3, 6-1; P. Santoro (Franta) – O. Marach (Austria) 6-0, 2-6, 6-4; El Aynaoui (Maroc) – S. Grosjean (Franta, nr. 4) 6-4, 6-4; D. Tursunov (Rusia) – J. Tipsarevic (Serbia-Muntenegru) 7-5, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS