20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Stiri din fotbal

Piturca si Stoicikov s-au inteles pentru un amical


In luna mai, nationala României va sustine un meci de verificare cu reprezentativa Bulgariei, partida fiind stabilita telefonic de cei doi selectioneri, Victor Piturca si Hristo Stoicikov. „Am vorbit la telefon cu Stoicikov si am decis sa jucam un meci de pregatire in luna mai. Amicalul se va anula doar daca România si Bulgaria vor cadea in aceesi grupa la tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2008“, a afirmat Piturca. Selectionerul român a mai spus ca isi doreste ca echipa nationala sa obtina numai rezultate bune sub conducerea sa: „Doresc sa aducem din nou bucurie milioanelor de oameni, numerosilor sustinatori si iubitori ai fotbalului. Vreau sa ajungem iar la un turneu final al unui Campionat European“. (M.A.)


Keseru va rata duelul cu Bölöni


Atacantul român al lui FC Nantes, Claudiu Keseru, va absenta de la meciul de astazi, din etapa a 20-a a campionatului francez, când echipa sa va intâlni gruparea pregatita de Ladislau Bölöni, Rennes. Internationalul de tineret s-a accidentat la antrenamentul din ultima zi a anului si nu s-a putut pregati alaturi de colegii sai in aceste zile. In timpul antrenamentului, Keseru a avut un contact mai dur cu mijlocasul Emerse Fae, in urma caruia a suferit o entorsa la glezna. Iata programul complet al rundei de astazi, din Ligue 1: Strasbourg – Lyon, Marseille – Lens, Nancy – Bordeaux, PSG – Sochaux, Lille – Ajaccio, Saint-Etienne – Troyes, Nantes – Rennes, Le Mans – Metz, Nice – Toulouse. Partida Auxerre – Monaco se va juca mâine. (M.A.)


Koeman s-a interesat de Lobont


Cotidianul portughez O Jogo sustine ca antrenorul echipei Benfica Lisabona, Ronald Koeman, a contactat conducerea gruparii Ajax Amsterdam pentru a afla daca este dispusa sa-l imprumute pe Bogdan Lobont pâna la finalul sezonului. „Portarul român de la Ajax, Lobont, poate interesa echipa Benfica – desi nu este o optiune principala -, iar Koeman a luat legatura cu olandezii pentru un eventual imprumut al jucatorului. Insa, clubul din Amsterdam nu si-a aratat disponibilitatea pentru acest lucru, in contextul in care interesul sau este sa il vânda pe internationalul român“, scrie O Jogo, care mai noteaza ca Lobont este al treilea portar al echipei Ajax, dupa Stekelenburg si Vonk, astfel ca un imprumut la Benfica l-ar multumi. De asemenea, publicatia portugheza sustine ca, in cazul in care ar ajunge la Benfica, Lobont ar putea juca in optimile de finala ale Ligii Campionilor, cu Liverpool, deoarece el nu a fost folosit la Ajax in faza grupelor competitiei europene. (M.A.)


Chelsea este de neoprit


Runda a 21-a a campionatului englez a consemnat a 19-a victorie a lui Chelsea din actualul sezon, „albastrii“ impunându-se luni seara, cu 3-1, pe terenul formatiei West Ham United. Elevii lui Jose Mourinho au deschis scorul prin Lampard, aflat la a 13-a reusita in actualul sezon (’25), gazdele au egalat prin Harewood (’46), dar Crespo (’61) si Drogba (’80) au refacut diferenta de 14 puncte fata de Manchester United, care aseara urma sa joace, in deplasare, cu Arsenal. In schimb, a treia clasata, FC Liverpool, si-a intrerupt sirul de zece victorii consecutive, in urma remizei de la Bolton, 2-2 (Jaidi ’10, Diouf ’71 / Gerrard ’67-p, Luis Garcia ’82). Iata si celelalte rezultate inregistrate in etapa a 21-a din Premier League: Birmingham City – Wigan 2-0, Blackburn – Portsmouth 2-1, Everton – Charlton 3-1, Fulham – Sunderland 2-1, Newcastle – Middlesbrough 2-2, West Bromwich – Aston Villa 1-2. Astazi se va disputa ultimul meci al rundei, Manchester City – Tottenham Hotspur. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS