5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMos Craciun a „tras“ pe linia I

Mos Craciun a „tras“ pe linia I

Incepând de ieri, fuzionarea dintre CFR Craiova si Petrolul Stoina si-a intrat in drepturi, noua denumire a gruparii de la Depou fiind CS CFR Petrolul Craiova.


Dupa ce in vara trecuta gruparea ceferista consemna un „divort“ la nivelul conducerii, care a dus la retragerea echipei din Divizia C, cei ramasi si-au propus sa revina in atentia fotbalului craiovean incepând de jos. Adica din Divizia D, esalon in care, dupa un tur de campionat, au reusit sa se pozitioneze pe locul trei, fiind in calculele promovarii. Constientizând ca obiectivul propus nu este atât de simplu de realizat, iar necesitatile multiple, staff-ul administrativ a cautat solutiile viabile renasterii, incluzând in calcule chiar si o fuzionare. Ideea s-a conturat si, cum tratativele dintre divizionara D CFR Craiova si Petrolul Stoina au decurs ca la carte, a luat fiinta CS CFR Petrolul Craiova. Noua formula si-a intrat in drepturi incepând de ieri, lucru confirmat de presedintele Sindicatului Miscare Comerciala din cadrul CFR, Gheorghe Fratica.


„Am facut un pas mare spre performanta. Impreuna vom putea ajunge sus. Ne-am propus pentru acest an promovarea, insa nu ne vom opri aici, pentru ca am devenit o forta prin acest «mariaj», atât financiar, cât si pe celelalte planuri sportive“, a spus Fratica.


Schimbarea a insemnat si o noua structura


Fuzionarea dintre CFR si Petrolul Stoina a consemnat si modificarea organigramei, functiile administrative si posturile tehnice fiind impartite intre cele doua parti. Antrenor principal este Nicolae Diaconu, care va fi secondat de Ionel Luta, in timp ce portarii se vor pregati sub observatia atenta a lui Petre Baluta. Conducerea CS CFR Petrolul Craiova este compusa din Gheorghe Fratica, presedinte, Victor Anghel, vicepresedinte, iar Marin Nitu a devenit director de competitii.


Cele doua parti au sustinut ca bugetul gruparii nu a fost inca fixat, insa nu va fi unul neglijabil. De asemenea, Gheorghe Fratica a afirmat ca schimbarile nu se vor limita doar la nivelul conducerii, ci vor afecta si lotul de jucatori. De la Petrolul Stoina urmeaza sa fie „inrolati“ noua jucatori de câmp, in timp ce „ceferistii“ urmeaza sa se desparta de cinci fotbalisti si alti noua sa fie imprumutati, lotul echipei urmând sa numere 22 de fotbalisti. Reunirea echipei va avea loc pe 15 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS