16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGiulestiul, integrat in Europa

Giulestiul, integrat in Europa

Rapid – PAOK Salonic 1-0


• Stadion: „Giulesti“, spectatori: 14.000.


• A marcat: Maldarasanu ’45+2.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes (’75, Burdujan), A. Karamyan (’87, Perja) – Buga, D. Niculae, N. Constantin (’61, E. Dica). Antrenor: Razvan Lucescu.


PAOK: Fernandes – Feutchine (’46, Megahed), Karipidis, Hasiotis, Haralambous – Iliadis, Zagorakis (’38, Vangelis), Konstantinidis – Salpigidis (’56, Shikabala), Hristodoulopoulos, Mieciel. Antrenor: George Kostikos.


• Cartonase galbene: N. Constantin, Burdujan / Vangelis.


• A arbitrat: Markus Nobs (Elvetia).


Dupa Steaua, si Rapidul a obtinut calificarea in saisprezecimile Cupei UEFA, competitie in care este neinvinsa de noua partide


Razvan Lucescu si trupa sa aveau nevoie de un punct in meciul cu grecii de la PAOK Salonic, pentru a izbuti o calificare in primavara europeana, faza cu care giulestenii nu s-au mai intâlnit de ani buni. Rapidul si-a facut insa norma, a invins la limita, ca si in partidele cu Feyenoord si Sahtior, si si-a pastrat sefia grupei. Ploaia a cam incurcat socotelile jucatorilor, care s-au chinuit sa-si creeze ocazii de gol.


Prima parte a apartinut insa gazdelor, D. Niculae, Buga si Ilyes trecând pe lânga deschiderea scorului. Rapidistii au combinat mult mai bine, chiar daca adversarii l-au avut in teren pe campionul european Zagorakis, desemnat cel mai bun fotbalist al turneului final de anul trecut din Portugalia. Grecul s-a accidentat insa spre finalul primei reprize si a parasit terenul, neputând sa-si ajute prea mult echipa. Mai mult, giulestenii au intrat in avantaj la cabine, dupa ce Maldarasanu, omul care a invins pe Sahtior, a transformat impecabil o lovitura libera in ultimele secvente ale reprizei.


La reluare, oaspetii au avut mai mult initiativa, insa tot rapidistii au fost mai aproape de gol, la suturile lui Buga si Ilyes. Finalul i-a gasit pe elevii lui Lucescu in ofensiva, cu convingerea ca apararea cea mai buna este atacul. Rapidul a ramas neinvinsa in Cupa UEFA si dupa acest al noualea meci, a acumulat noua puncte, iar in ultima etapa va merge la Stuttgart mai mult in excursie.


Lucescu junior spera insa la un egal in Germania pentru a reusi sa termine grupa cu un punct inaintea tatalui sau, si el calificat in primavara europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS