14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDe Santis a „preferat“ remiza

De Santis a „preferat“ remiza

O confruntare Liverpool – Chelsea a devenit o obisnuinta in Liga Campionilor. Mai mult, este un meci in care vor exista mereu polite de platit. Sezonul trecut, Liverpool o elimina pe Chelsea in semifinalele Ligii (0-0 pe „Stamford Bridge“ si 1-0 acasa) si cistiga trofeul in finala cu Milan. Mourinho se razbuna in schimb in campionat, terminind la o distanta de peste 30 de puncte fata de „cormorani“. Miercuri seara, cele doua echipe s-au duelat in grupe, si din nou a fost un spectacol fara goluri. „Toata lumea asteapta prima infringere a lui Chelsea. E o nebunie, nu se vorbeste decit despre asta“, declara cu o zi inainte Jose Mourinho, in timp ce managerul campioanei Europei, Rafa Benitez, ii raspundea portughezului: „Nu sinteti invincibili“.


Si Chelsea ar fi putut pierde, daca arbitrul italian Massimo De Santis ar fi dictat penalti, in minutul 56, la un hent in careu comis de Gallas, la un duel cu Djibril Cisse. Liverpool a presat mult, convinsa ca, in cele din urma, Gerrard cel cu sapte vieti va sparge bariera campioanei Angliei. Dar citeva secunde de neatentie in aparare, inainte de pauza, si pragmaticul Mourinho ar fi plecat invingator de pe „Anfield Road“, daca Robben, dupa ce l-a depasit dintr-o singura miscare pe Hyypia, l-ar fi batut si pe Reina.


„Cred ca rezultatul a reflectat realitatea din teren. Nimeni nu merita sa cistige“, a spus dupa meci Jose Mourinho, contrazis din nou de Benitez: „Am avut un penalti. Am vazut acea faza la televizor. Este incredibil. In acest gen de meciuri conteaza foarte mult micile detalii. Acesta a fost un mare detaliu. Singurul lucru pozitiv pentru noi este ca ne-am ales cu un punct in plus. Dar eu sint de parere ca am pierdut doua puncte“.


Meciul barelor la Bruxelles


In celalalt meci al grupei G, Betis s-a intors victorioasa de la Bruxelles, in duelul perdantelor din prima runda. Dupa ce a fost invinsa acasa de Liverpool (2-1), echipa din Sevilla si-a recuperat punctele in Belgia, unde a cistigat cu 1-0 in fata lui Anderlecht. Un duel atractiv, cu Betis la timona, insa echipa spaniola a fost urmarita de ghinion, o victorie la patru-cinci goluri diferenta nefiind departe de realitatea din teren.


„Verzii“ au ochit barele portii adverse de cinci ori, portarul Proto reusind interventii providentiale. In cele din urma, a fost invins de sutul lui Oliveira (’69). Gazdele au avut, in schimb, doua mari ocazii, dar bara si apoi Doblas s-au opus suturilor lui Jestrovici. La Anderlecht, fostul jucator al Universitatii, Marius Mitu, nu a facut parte din lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS