14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBomba pe „Dragao“

Bomba pe „Dragao“

Cine a considerat-o pe Artmedia Bratislava victima sigura in grupele Ligii Campionilor s-a inselat amarnic. Slovacii au aratat miercuri seara ca nu sint doar simpli figuranti in aceasta competitie si au dat peste cap toate calculele hirtiei, izbutind un succes istoric la Porto, in fata cistigatoarei din 2004 a trofeului. Iar maniera in care Artmedia s-a impus pe „Dragao“ este uimitoare. In premiera in Liga, dupa ce a eliminat doua echipe cu nume in Europa, Celtic Glasgow si Partizan Belgrad, in fata scotienilor reusind un incredibil 5-0, in mansa de pe teren propriu, echipa din Bratislava si-a aratat forta in Portugalia, unde a intors un meci ce parea pierdut dupa prima repriza.


FC Porto nu a dat semne in primele 45 de minute ca ar fi impresionata de antecedentele slovacilor si a dominat categoric ostilitatile, reusind sa marcheze de doua ori in sapte minute, prin Lucho si Diego, iar suporterii se gindeau la sarbatoarea de dupa meci, in ziua in care clubul implinea 112 ani de la infiintare. Fiesta nu a mai avut insa loc, pentru ca Artmedia a detonat „bomba“. Petras a marcat in prelungirile primei reprize, dar lusitanii nu au luat golul ca pe un semnal de alarma, greseala care le-a fost fatala, doua contraatacuri rapide purtate ca la carte intorcind soarta meciului. Kozak (’54) si Borbely (’74) au adus primele puncte ale unei echipe slovace in Liga Campionilor, dupa ce, in urma cu sapte ani, FC Kosice termina grupa pe zero, cu Juventus, Manchester si Feyenoord adversari.


Inter, cu gindul la Juventus


Fara aportul publicului, Interul a trecut greu pe „San Siro“ de campioana Scotiei, Glasgow Rangers, golul lui Pizarro, din debutul reprizei secunde, aducind trupei lui Mancini a doua victorie cu 1-0 din Liga. Intariti in intersezon cu trei „galactici“, Figo, Samuel si Solari, nerazzurii au simtit in teren lipsa lui Adriano, menajat pentru confruntarea din week-end cu Juventus, ocaziile de poarta nefiind prea multe. Cruz a avut sansa sa marcheze al doilea sau gol in Liga, dupa cel de la Bratislava, insa a trimis in bara un penalti obtinut tot de el.


Olandezul Waterreus, „veteranul“ din poarta lui Rangers, a avut citeva interventii salutare, dar nu a putut face nimic la sutul puternic de la aproape 25 de metri expediat de chilianul Pizarro, care a sters si un jucator scotian. Inca trei puncte pentru Inter, iar patronul Massimo Moratti este deja cu gindul la marea confruntare cu Juve. „Mergem la Torino pentru a face ceea ce am reusit in ultimul timp: sa cistigam. Sa invingem pe «Delle Alpi» mi se pare un lucru normal“, a afirmat boss-ul Interului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS