12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

S-a trezit Mutu!

Adrian Mutu a „spart gheata“ la Juventus. Internationalul român a reusit marti seara primul sau gol oficial in tricoul „Batrinei Doamne“. Ce nu a putut „Briliantul“ in cele 100 de minute jucate in campionat (in partidele cu Empoli si Parma) a izbutit in 25 de minute, in Liga Campionilor.


Introdus in teren in minutul 65 al confruntarii de pe teren propriu a bianconerilor cu Rapid Viena, in locul lui Camoranesi, Mutu a iesit, in sfirsit, in evidenta. Decis sa profite de sansa acordata de Capello, românul a punctat pentru 2-0 intr-un moment cind austriecii prinsesera curaj si-l pusesera de doua ori la incercare pe Abbiati.


Juventus dominase clar prima repriza, insa pe tabela nu aparuse decit numele lui Trezeguet, atacantul francez izbutind, in minutul 27, cel de-al 101-lea gol al sau pentru Juventus, cu care s-a apropiat la trei reusite de recordul stabilit de conationalul sau Michel Platini, 104 goluri in tricoul alb-negru.


Fabio Capello nu a riscat si a inceput cu formula standard, insa cum jocul nu prea mergea i-a aruncat in lupta pe Del Piero si Mutu. Imediat, „Pinturichio“ a fost aproape de gol, dar voleul sau a fost respins miraculos de portarul austriecilor, apoi Ibrahimovici nu a fructificat o pasa excelenta primita de la Mutu. Daca acestia nu au marcat, a facut-o internationalul român. „Briliantul“ a preluat o minge din propria jumatate de teren, a sprintat spre careul Rapidului, a evitat elegant un fundas si a sutat din unghi, la coltul lung. Portarul Payer a sters balonul cu palmele, dar n-a reusit sa-l opreasca din drumul sau spre gol. Era minutul 82 si Juve nu mai putea pierde cele trei puncte. Peste trei minute, Ibrahimovici a reusit si el primul gol in Liga Campionilor, si Juventus a bifat a saptea victorie consecutiva de la inceputul sezonului. Iar torinezii par de neoprit.


Mutu: „Pentru mine incepe o noua viata“


Dupa prima sa reusita la Juventus, Adrian Mutu a precizat ca golul cu Rapid Viena reprezinta pentru el inceputul unei noi vieti. „Este un gol important pentru moralul meu si pentru ca a venit intr-un moment delicat al meciului. Pentru mine incepe o noua viata, desi parantezele le-am inchis din momentul in care am inceput sa ma antrenez normal cu Juventus“, a spus Mutu.


Internationalul român a mai mentionat ca va evolua acolo unde ii va cere antrenorul Fabio Capello: „Eu sint atacant, dar daca antrenorul vrea sa joc pe extrema ca Nedved, pentru mine este foarte bine. Important este intotdeauna interesul echipei. Nu ma deranjeaza sa joc pe banda stinga si sint la dispozitia antrenorului“.


La rindul sau, Fabio Capello a afirmat: „Sint bucuros pentru Mutu, pentru Del Piero si pentru Ibrahimovici. In viitor, va trebui sa am o discutie cu Zlatan (Ibrahimovici – n.r.), deoarece in ultima perioada a devenit prea egoist. Inteleg ca doreste sa inscrie, dar din aceasta cauza riscam mult. Va trebui sa inteleaga ca nu exista doar el pe teren“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS