21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAfirmam raspicat: iubim ECHIPA si SUPORTERII

Afirmam raspicat: iubim ECHIPA si SUPORTERII

Ca si in Brazilia, si in Craiova fotbalul are o mare importanta, inclusiv politica, fapt ce nu este o noutate pentru cititori sau fani. Pe vremea celebrei „Craiova Maxima“, problemele sociale si saracia celor multi se uitau cind Stiinta cistiga. Bine, atunci invingeam pe 1. FC Kaiserslauten, acum ne imbatam si cind invingem pe Mioveni…


Brandul Universitatii este tare, dar din 2005, anul umilirii istoriei de 41 de ani, a ajuns in proprietatea unui grup avid doar de imagine: el si nepotii. „Flacara“ iubirii patronului din Booveni este de inteles, iar adevaratii suporteri cunosc asta. Pare insa deplasat faptul ca patronul Universitatii se lauda din cale-afara cu o reusita in Divizia B, acolo unde se lupta cu echipe care nu reprezinta mai nimic in fotbalul adevarat. Suporterii apreciaza iubirea patimasa a patronului vremelnic si aplauda, repetam, realitatea zilelor noastre: Universitatea este pe primul loc si are mari sanse sa revina in Divizia A. Gazeta de Sud a consemnat aceasta realitate, dar redactorii Departamentului Sport al GdS au adoptat o pozitie critica fata de inabilitatile conducerii, mai ales ale celui impins de Staicu in fotoliul de patron.


In vara, in iunie, au fost incertitudini financiare in privinta transferarii lotului de jucatori de la FC Caracal la Universitatea Craiova, fapt recunoscut chiar de patron. Pentru a sparge gura tirgului si a impresiona suporterii, fituica de santaj, al carei director fondator este chiar patronul Universitatii, a inventat o „stire“ care dadea bine la momentul respectiv: portarul Bornescu ar fi si semnat contract cu Universitatea, dar chiar jucatorul a negat asta a doua zi! „Plini de fiere“, cum sintem catalogati, ne-am permis sa spunem adevarul: Bornescu nu semnase atunci nici un contract!


Unele evolutii nesatisfacatoare ale Universitatii din meciurile amicale le-am taxat ca atare, nu ne-am ferit sa-i criticam pe jucatori, dar acest lucru este rastalmacit de acolitii patronului drept „dusmanie“! Pentru ca am relatat afirmatia lui Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori, potrivit caruia „Stinga nu are calificare de antrenor principal“ , li s-a transmis suporterilor ca, vezi Doamne, denigram Universitatea! Ovidiu Stinga s-a reinscris luna trecuta in anul III al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova si, intr-adevar, nu are licenta de antrenor, dar a primit dispensa de a sta pe banca Universitatii. Care-i vina noastra ?


Aceste repetate atacuri sint menite sa astupe gura unor jurnalisti care au, totusi, o „vina“, aceea ca nu s-au conformat stilului lingusitor, dar totodata sa-i deruteze pe suporterii Universitatii.


Din 1995, cind a aparut primul numar al GdS, „vina“ noastra este una singura: pretuim ceea ce reprezinta cu adevarat Universitatea, jucatorii si suporterii. Acestea sint, in opinia noastra, valorile in care credem. Ceilalti, patronul, nepotii lui, fosti distribuitori de ziare, nu sint decit simpli pasageri prin club.


Rautatea si dezinformarea din pagina 12 a Editiei Speciale de ieri este un mod incalificabil in care fituica de pe Kogalniceanu incearca sa cistige audienta in rindul fanilor. Aceasta maniera de a incita potentialii suporteri ai Universitatii ar trebui insa sa fie taxata ca atare de organele abilitate. Asta pentru ca nu este prima oara cind ziarul Editie… incita suporterii la ura, astfel incit am ajuns uneori sa ne temem sa mergem pe stadion, deoarece unii fani, naivi, cred bazaconiile celor de la fituica patronului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII