23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRazboi britanic pe „Anfield Road“

Razboi britanic pe „Anfield Road“

„Albastrii“ lui Jose Mourinho vor sa-si ia revansa in fata trupei lui Rafa Benitez


Etapa a 2-a a fazei grupelor Ligii Campionilor a debutat ieri cu meciurile din cadrul grupelor A, B, C si D si se va incheia in aceasta seara, o data cu disputarea partidelor din grupele E, F, G si H. Toate intilnirile vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct disputa de pe „Anfield Road“, dintre Liverpool si Chelsea, rezumatul tuturor partidelor putind fi urmarit la acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.


In grupa E, AC Milan va avea o misiune dificila, urmind sa joace in fieful germanilor de la Schalke, intr-un meci care va fi arbitrat de Claus Bo Larsen (Danemarca). Sustinuta de fanaticii sai suporteri, Fenerbahce va incerca sa-si treaca in cont trei puncte in meciul de acasa cu PSV Eindhoven, care va fi arbitrat de Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spania).


Pentru Luxemburgo, antrenorul echipei Real Madrid, meciul de astazi, din grupa F, cu Olympiakos Pireu, poate fi ultimul pe banca „galacticilor“. Presa iberica a scris ca dupa infringerea de la Lyon a Realului, cu 3-0, din prima etapa, conducerea madrilenilor a inceput sa caute un inlocuitor pentru Luxemburgo. Partida de pe „Santiago Bernabeu“ va fi arbitrata de Markus Merk (Germania). Rosenborg a cistigat in prima runda, cu 3-1, in deplasare, disputa cu Olympiakos si spera ca astazi sa reziste in fata campioanei Frantei din ultimii patru ani, Olympique Lyon, intr-un meci care va fi condus de Iuri Baskakov (Rusia).


Meciul de pe „Anfield Road“, din grupa G, dintre Liverpool si Chelsea, este o reeditare a semifinalei Ligii Campionilor de anul trecut, care a fost cistigata de „cormorani“. „Albastrii“ lui Mourinho, care in prima etapa au cistigat acasa, cu 1-0, meciul cu Anderlecht, vor sa-si ia revansa in fata trupei lui Benitez, insa „cormoranii“ sint in forma si au cistigat in runda inaugurala, cu 2-1, meciul din deplasare cu Betis Sevilla. Atacantul spaniol al echipei Liverpool, Fernando Morientes, sustine ca trupa lui Mourinho nu va trece de faza grupelor in Liga Campionilor. Morientes sustine ca Liverpool si Betis Sevilla vor fi echipele din grupa G care se vor califica in optimile de finala. „Daca ar trebui sa pariez, as miza pe noi si pe Betis pentru calificare, si nu pe Chelsea“, a spus Morientes. Spaniolul a amintit faptul ca echipa Chelsea nu a reusit nici un gol impotriva „cormoranilor“ in cele doua manse ale semifinalei Ligii Campionilor din sezonul trecut. „Avem o mare sansa sa-i batem din nou si nu pentru ca sintem campioana Europei, ci pentru ca stim cum joaca Chelsea. Probabil ca este mai bine pentru noi ca infruntam Chelsea, echipa pe care o cunoastem atit de bine. Sintem increzatori, pentru ca i-am eliminat sezonul trecut. Dar, spre binele fotbalului englez, ar fi mai bine ca ambele echipe sa se califice mai departe“, a adaugat internationalul spaniol. Disputa de pe „Anfield Road“ va fi arbitrata de Massimo De Santis (Italia). Anderlecht, echipa la care evolueaza fostul jucator al Universitatii Craiova, Marius Mitu, si Betis Sevilla cauta primele puncte din aceasta faza a competitiei in meciul de la Bruxelles, care va fi condus de Roberto Rosetti (Italia).


In grupa H, Inter Milano va juca pe „Giuseppe Meazza“ cu Glasgow Rangers, partida urmind sa fie arbitrata de Kyros Vassaras (Grecia). Cu citeva zile inaintea acestui meci, atacantul brazilian Adriano si-a prelungit contractul cu Inter pina in 2010. Contractul lui Adriano, transferat la Internazionale in 2004 de la FC Parma, expira pe 30 iunie 2008. „Am semnat pina in 2010. Este alegerea vietii mele, deoarece in 2010 voi fi batrin si cu parul alb“, a spus internationalul brazilian, care are 23 de ani. Meciul dintre fosta cistigatoare a Ligii Campionilor, FC Porto, si surprinzatoarea formatie slovaca Artmedia Bratislava va fi arbitrat de Massimo Busacca (Elvetia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS