17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Un nou inceput

Pandurii – Gloria 2-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: Armel ’70, Vintilescu ’90 / Negrean ’27.


Pandurii: Balaet – Popete, Scarlatache, Perisic, Keca (’46, Buia) – D. Radoi, Stefan, Vancea, Ursu (’64, Iordache) – Nita (’46, Armel), Vintilescu. Antrenor: Viorel Hizo.


Gloria: Piglisan – Mindrean (’55, S. Bors), A. Rus, Astilean, D. Sinmartean – Paduret, Paduretu, Muresan, D. Matei – Sumudica (’59, Iftodi), Negrean. Antrenor: Ovidiu Sabau.


• Cartonase galbene: Vancea, Iordache, Perisic / A. Rus, D. Sinmartean, Muresan.


• Au arbitrat: I. Serea – Z. Szekely, I. Onicas.


In fata unui stadion pe jumatate gol, Pandurii a obtinut prima victorie din Divizia A, intr-un final fericit, interzis cardiacilor. Prestatiile slabe ale gorjenilor din etapele precedente au tinut suporterii departe de stadion, chiar daca jocul nu a fost televizat. Ca o continuare a evolutiilor slabe de pina acum, echipa lui Hizo s-a comportat rusinos in prima repriza cu Gloria Bistrita, dar a fost resuscitata la pauza, prin intrarile lui Buia si Armel. Neputinta din jocul gruparii oltene a fost taxata dur de catre suporteri, care i-au huiduit pe fotbalistii lui Hizo la finalul primei reprize.


Abia dupa un sfert de ora, Pandurii a avut o tentativa de a pune in pericol poarta lui Piglisan, Vancea sutind peste poarta de la distanta. Nita putea arata ca este si fotbalist, nu numai sef de galerie, dar nu a facut-o, trimitind cu capul pe linga poarta un balon pe care scria gol.


Si cum trecusera 27 de minute, defensiva gorjenilor si-a facut datoria in sensul negativ al cuvintului si a incasat un gol de la Negrean, dupa o faza care nu anunta nimic. Unicul virf al Gloriei si-a incercat norocul cu un sut de la marginea careului, Balaet s-a facut ca intervine, dar mingea s-a oprit in plasa portii sale. Abia peste zece minute au reactionat gazdele. Perisic, singur in mijlocul carelui, a reluat cu capul spre poarta, dar Mindrean si-a folosit mina pentru a opri golul. Prea putin pentru o echipa ce aspira sa ramina in Divizia A.


Spectatorii au sarit in sus de bucurie, dar nu pentru vreo reusita din teren a favoritilor, ci pentru ca Buia a iesit la incalzire. La pauza, Hizo a renuntat la figurantii Nita si Keca si a mers pe mina lui Buia si Armel. „Dulaul“ a ordonat ca toate mingile sa-l caute pe Buia, pentru ca „Figo“ stie unde sa le distribuie. Jocul echipei Pandurii s-a schimbat total, bistritenii fiind nevoiti sa se apere cu 11 jucatori in fata portii lui Piglisan. Defensiva totala a ardelenilor a rezistat insa pina in minutul 70, cind a cedat in fata executiei spectaculoase a congolezului Armel. Stefan a pasat cu capul, iar atacantul de culoare a reluat direct din foarfeca, in stinga lui Piglisan. Iuresul la poarta Gloriei a continat, dar Popete si Vintilescu au aminat fericirea pentru minutul 90. Capitanul Vintilescu a primit o minge in careu, a pivotat pe linga adversarul direct si a sutat pentru prima victorie a „pandurilor“ in Divizia A.


Dupa 90 de minute in care a trecut prin toate starile posibile, Hizo si-a felicitat elevii pentru victorie si spera ca salvarea de la retrogradare este posibila. „Nelutu ma cunoaste foarte bine, si-a luat masuri, dar in repriza a doua cred ca am dominat jocul, echipa a vrut foarte mult si ar trebui sa felicit toti jucatorii, pentru ca am avut mai multe ocazii de gol. Bistrita a fost si va ramine un adversar incomod pentru orice echipa, chiar daca schimba din mers o serie de jucatori. Cu aceasta victorie intram si noi in campionat, fiindca aceste trei puncte au venit foarte tirziu, au venit cind nimeni nu se mai astepta, cind nimeni nu ne dadea nici o sansa, dar eu sper sa scap aceasta echipa de la retrogradare. Bineinteles, numai cu sprijinul jucatorilor, fara de care nu se poate, si cu sprijinul conducerii administrative“, a declarat Viorel Hizo, la finalul unui meci nebun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS