12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii par obositi

Alb-albastrii par obositi

Universitatea – Dunarea Giurgiu 1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000.


• A marcat: Saceanu ‘4


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu (’72, Stemat), Stinga, A. Ionescu, Velcovici – Orac (’60, Piturca), Salih (’37, Dina). Antrenor: O. Stinga.


Giurgiu: Ene – Rusu, Ciocirlan (’26, Peicu), Ardeleanu – Scurtu, C. Ion, Cl. Vasile, Cojenel, C. Gheorghe – Zamfir (’81, Nistorache), V. Ion (’60, Paun). Antrenor: M. Ploaie.


• Cartonase galbene: Ciuca, D. Stoica, Mitchell, A. Ionescu / Rusu, C. Ion (2), Nistorache, V. Ion.


• Cartonas rosu: C. Ion.


• Au arbitrat: C. Nicoara – A. Florescu, C. Florescu.


Daca jocul Universitatii a cunoscut ascensiunea in fiecare runda de la inceputul noii editii de campionat, oboseala acumulata dupa meciul din Cupa României, cu CFR Cluj, si-a pus amprenta pe evolutia alb-albastrilor in partida de simbata seara. Avind in fata un adversar bine pus la punct, omogen si „obraznic“, elevii lui Ovidiu Stinga nu au mai reusit diferentele clare de scor din partidele precedente, in ciuda ocaziilor create si irosite cu mare usurinta. Victoria in fata Dunarii Giurgiu s-a datorat lui Saceanu, aflat la prima reusita intr-un meci oficial, care a prins un sut violent din afara careului de 16 metri, care l-a lasat fara replica pe goal-keeper-ul oaspetilor, Adrian Ene.


Inceputul in forta, concretizat si pe tabela de marcaj, avea sa-i oblige pe cei opt mii de spectatori sa viseze la o partida mare, in care favoritii sa razbune umilinta din perioada precompetitionala, acel usturator 5-1 pe malul Dunarii, insa nu au vazut decit citeva ratari monumentale. Prima a fost trecuta in dreptul lui Orac, acesta trecind pe sub centrarea lui Stinga. Orac a mai ridicat o data publicul spectator in picioare in finalul primei parti, un gol „turcesc“ care anunta o repriza secunda foarte palpitanta. Oaspetii au replicat prin Cojenel si Valentin Ion, insa suturile acestora nu au reusit sa-l puna in dificultate pe Bornescu, „somer“ de altfel pe toata durata intilnirii.


La reluare, alb-albastrii au devenit mai firavi in faza ofensiva, doar bara lui Orac (’51) si golul lui Ciuca, anulat pe drept de centralul Nicoara (centrarea lui Dananae fiind prin spatele portii), au mai inviorat atmosfera de pe „Ion Oblemenco“. In rest, doar nervozitatea, concretizata printr-un numar mare de cartonase galbene, si neputinta au prezidat ultimele 25 de minute ale disputei. Cu toate ca Dunarea Giurgiu a ramas in zece oameni dupa eliminarea lui Cristian Ion, protagonistul a doua faulturi de „galben“, Universitatea nu a reusit sa-si mai creeze alte ocazii clare de gol. Mai mult, luftul lui Andrei Ionescu, imprecizia lui Dina si apatia lui Piturca au stirnit nemultumirea asistentei, care avea sa inceapa o numaratoare inversa in minutele de prelungire, deoarece oaspetii fortau egalarea.


Fluierul final a consfintit cea de-a sasea victorie consecutiva a Universitatii, dar, din pacate, alb-albastrii au facut cel mai slab joc de pina acum, raminind datori fata de publicul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII