22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Administrator de asociatie ramas fara atestat


Administratorul unei asociatii de proprietari din Tirgu Jiu a ramas fara atestat, in urma unui control efectuat de reprezentantii primariei. Simion Trifu, administratorul Asociatiei nr.119 din zona 23 August, va trebui sa dea socoteala pentru o serie de nereguli constatate de echipa de control. Potrivit conducerii Primariei Tirgu Jiu, acesta a pretins si incasat de la locatari cite 70.000 de lei pentru executarea de lucrari de dezinsectie si dezinfectie, fara a exista documente justificative privind tarifele practicate de societatea care a executat lucrarile. De asemenea, administratorul nu a efectuat lucrarile de reparatii la acoperis, apa infiltrindu-se in locuinte. Simion Trifu este primul administrator caruia i se retrage atestatul. 13 administratori din Tirgu Jiu, dintre cei 149 care isi desfasoara activitatea, nu sint atestati. Acestia risca sa primeasca o amenda intre 7 si 15 milioane de lei. (A.I.)


Elevii din zonele afectate de inundatii se intorc la scoala


Vacanta impusa elevilor din zonele afectate de inundatii de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj se apropie de sfirsit. Elevii din clasele I-VIII din localitatile Brabova si Terpezita revin de luni, 26 septembrie, la scoala. Potrivit inspectorului scolar general adjunct, Alexandru Gidar, „materia pierduta de elevi in aceste zile va fi recuperata pina la sfirsitul semestrului in curs“. Din cele spuse de inspector, programul recuperarilor va fi stabilit si facut cunoscut elevilor de conducerea scolilor. (E.L.)


Florarii gorjeni, amendati de OJPC


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OPC) Gorj au controlat 20 de comercianti de flori, aplicind amenzi la mai multi dintre acestia. Au fost oprite temporar de la comercializare flori in valoare de aproape 70 de milioane de lei si s-au aplicat amenzi de 11 milioane de lei. Mai multe sesizari venite din partea cetatenilor reclamau mizeria facute de comerciantii care isi desfasoara activitatea in minipiata florilor din centrul municipiului Tirgu Jiu, florarii nescapind de amenzi. (A.I.)


Teste de integritate pentru inspectorii Protectiei Consumatorului Gorj


Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Gorj vor fi supusi unor teste de integritate. Dan Radu, directorul OPC Gorj, a spus ca va organiza pe cont propriu aceste teste pentru a proba moralitatea angajatilor sai. Acesta a declarat ca nu va apela la serviciul specializat care se va infiinta la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor. Dan Radu a precizat ca inclusiv conducerea Prefecturii Gorj a solicitat efectuarea de astfel de teste. (A.I.)


Turul României cu bicicleta


Pragul Primariei din Cosoveni a fost trecut de doi vizitatori mai putin obisnuiti. Mehedintenii Marius si Augustin Tutunaru, tata si fiu, de 72, respectiv 40 de ani, au plecat pe 18 iulie, cu doua biciclete obisnuite, spre Hateg, Orastie, Alba-Iulia, au ajuns in Maramures, au trecut prin Sibiu de unde s-au indreptat spre litoral, iar acum se intorc acasa. Batrinul se afla la cel de-al 18-lea tur al României, iar in ultimele trei a fost insotit si de fiul sau. Cei doi cara cu ei trei kilograme de inscrisuri luate de la primariile localitatilor prin care au trecut, iar telul lor este sa arate ca sportul este singurul care ne poate mentine in forma. „Daca mai vrea Dumnezeu, voi face acest tur si la anul. Nu pe acelasi traseu, dar cu acelasi scop“, a spus Marius Tutunaru. (R.P.)


Zece viitori magistrati din judetele Olteniei


Zece candidati din judetele Olteniei au reusit sa intre la Institutul National al Magistraturii, in urma concursului organizat in aceasta luna de Consiliul Superior al Magistraturii. Dintre cei zece admisi, cinci sint doljeni – Georgeta Marilena Cioroianu (cu media 7,17), Diana Dinca (7,65), Madalina Enache (7,05), Marian Virgil Moise (7,51) si Marius Emanuel Plugarescu (7,89) – doi sint gorjeni – Elena Alina Andritoiu (7,78) si Ionela Luisa Ceausescu (7,27) – alti doi vilceni – Mihai Bogdan Mateescu (8,20) si Octavian Samoila (7,72) – iar unul este din Olt – Andra Monica Conea (7,97). Cei declarati admisi vor urma timp de doi ani cursurile Institutului National al Magistraturii, pentru a deveni judecatori sau procurori. (A.D.)


Precizare in cazul sinuciderii Irinei Predoaica


In numarul de joi al ziarului nostru a aparut un articol despre Irina Predoaica, femeia care s-a aruncat miercuri in gol de la etajul zece al blocului O2 din Craiova. Cezar Predoaica, fostul sot al Irinei Predoaica, a tinut sa precizeze ca lucrurile nu stau chiar asa cum le-a descris Maria Riza, femeia la care a locuit Irina. Femeia suferea, de aproximativ sapte ani, de schizofrenie. Cu ceva timp inainte sa plece de acasa nu a mai luat tratamentul prescris de medici, iar viata lui Cezar si a copiilor devenise un calvar. Femeia chiar incepuse sa vinda din medicamentele care trebuia sa-i amelioreze boala de care suferea. Fostul ei sot a mai spus ca Irina nu a fost data afara din casa, ci a plecat singura, acum trei ani, dupa ce s-a incheiat divortul, moment in care a intrat intr-o organizatie religioasa unde, spunea ea, si-a gasit linistea. De atunci a trecut foarte rar ca sa-si vada copiii, iar de anul trecut si pina in aprilie, anul acesta, nu a mai venit pe la ei. „Nu cred ca o sa le spun curind copiilor ce s-a intimplat cu mama. O sa astept sa mai creasca pentru a putea intelege cum au stat lucrurile“, a adaugat Cezar Predoaica. In lumina acestor noi informatii, se pare ca, la gestul Irinei de a se arunca de pe bloc, a contribuit si starea ei de sanatate. (A.M.)


Drept la replica


In publicatia dumneavoastra nr. 3220, din 20 septembrie 2005, in articolul intitulat „Din nou potop peste olteni“, la pagina 3, sub semnatura doamnei Mioara Dragalina, este inserata declaratia primarului comunei Sopot, domnul Ion Catalin Traistaru. Pentru ca in acea declaratie domnul primar dezinformeaza populatia, din respect pentru cititorii dumneavoastra si in virtutea dreptului la replica, redam pe scurt succesiunea evenimentelor din data de 19 septembrie 2005, intimplate in comuna noastra. La ora 6.00 dimineata, pe intreg teritoriul comunei noastre (care este formata din sapte sate!!) a inceput sa ploua torential. La ora 7.15, consilierii locali Bercea Costinel si Negrila Marian au sarit in ajutorul satenilor din satul Bascov, grav afectat de o puternica viitura de ape. In jurul orei 8.00, satul Sopot, la rindul sau, a fost grav afectat de inundatii, angajatii primariei si consilierii locali Medregan Cristel Toanca Ionela si Surdu Costel, facind tot ce le-a stat in putinta pentru a ajuta oamenii aflati in pericol. La ora 8.20, consilierul local Badea Costica si viceprimarul Pasarica Ion au alertat locuitorii si au evacuat elevii din scoala elementara din satul Pietroaia, care, in scurt timp, a fost inundat de o puternica viitura de ape. La ora 8.45, viitura a ajuns in satul Sarsca, acolo unde consilierul local Nicolitoiu Constantin a fost alaturi de locuitori. In toata aceasta perioada extrem de dificila pentru satele noastre, primarul Ion Catalin Traistaru se plimba pe strazile orasului Craiova, acolo unde are familia. Atunci este firesc sa intrebam: Oare pe cine platesc degeaba contribuabilii comunei noastre? Ion Pasarica, viceprimarul comunei Sopot – Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS