7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii tintesc a sasea victorie in campionat

Oltenii tintesc a sasea victorie in campionat

Universitatea – Dunarea Giurgiu


• Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 20.00.


• Formatii probabile:


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu, Stinga, A. Ionescu, Velcovici – Dina, Jaber (Orac). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Dunarea Giurgiu: Ene – Ciocirlan, Rusu, Cl. Vasile, Ardeleanu – Scurtu, Cojenel, Nistorache, T. Cristian – Zanfir, Ionita. Antrenor: Marian Ploaie.


• Vor arbitra: C. Nicoara – A. Florescu, C. Florescu.


• Observatori: C. Constantinescu, Gh. Farcas.


Craiova a inceput in forta acest campionat, care este cel al recistigarii dreptului de a evolua in Divizia A, cele cinci victorii in campionat fiind un exemplu elocvent ca tinara echipa olteana este pe un drum bun. Dupa inexplicabilul moment din vara, retrogradarea din Divizia A, Universitatea Craiova ar parea in acest moment ca renaste aidoma pasarii Phoenix, dar pina la capatul tunelului mai este cale lunga. Mai sint multe etape pina la finalul campionatului, iar Universitatea, cum bine repeta antrenorul manager Ovidiu Stinga, trebuie sa ramina consecventa nu numai in pregatire, seriozitate, cit mai ales in rezultate. Fiecare meci are istoria lui si trebuie tratat ca atare, cu aceeasi determinare ca cele opt partide cistigate pina acum (cinci in campionat si trei in Cupa României).


Intilnirea de asta-seara are o conotatie aparte. Intr-o partida amicala, premergatoare inceperii acestei editii de campionat, Dunarea Giurgiu le-a administrat oltenilor un scor fluviu (5-1), dar acel dus rece a prins bine. Nou-promovata in esalonul doi, Dunarea Giurgiu nu s-a facut de rusine in acest inceput de campionat: trei victorii din cinci partide. Cu un antrenor cu nume de… actrita, Marcel Ploaie, „dunarenii“ au culorile de baza tot alb-albastru, asa ca astazi, volens-nolens, vor vedea pe alti alb-albastri, jucatorii gazda, dezlantuiti sub ploaie! De goluri? Ramine de vazut…


Oricum, in Craiova nu se vorbeste acum decit despre renastere, se fac comparatii cu „Maxima“, cu Chelsea (?!), iar actionarul principal trimite „salutari“ tuturor celor care s-au exprimat liber intr-o tara democratica si l-au avertizat la timp.


Pentru meciul de astazi, nu exista decit varianta de „1 solist“, mai ales ca examenul de miercuri, din Cupa României, cu revelatia CFR Cluj, a demonstrat ca Universitatea e prima! Deocamdata, in liga a doua…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS