16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSurpriza Celta Vigo

Surpriza Celta Vigo

Doar trei zile s-a bucurat Getafe de fotoliul de lidera a campionatului spaniol. Miercuri seara, formatia lui Cosmin Contra si Gica Craioveanu a fost la doua minute distanta de o victorie care sa-i consolideze pozitia de lidera, insa, in cele din urma, a remizat acasa, 1-1 cu Mallorca. Dupa succesul de la Alaves, 4-3, Getafe a inceput bine meciul cu echipa din Baleare si a deschis scorul repede, prin Guiza (‘7). Contra a fost, ca de obicei, integralist, in timp ce Craioveanu a intrat in teren in minutul 64, tehnicianul Bernd Schuster timitindu-l in locul lui Paunovic. Mallorca a egalat insa in minutul 88, prin Ruben Navarro, si gruparea din suburbia Madridului, chiar daca a ramas neinvinsa in campionat, a cedat prima pozitia Celtei Vigo, care are noua puncte, cu unul mai mult decit Getafe.


Revenita in prima liga, gruparea din Vigo este, fara indoiala, surpriza acestui inceput de sezon. A atras atentia asupra sa dupa succesul din urma cu doua etape, 3-2 pe „Bernabeu“ cu Real Madrid, a fost adusa cu picioarele pe pamint de Santander, 0-1 acasa, dar a iesit in evidenta miercuri, cind s-a impus pe terenul unei alte participante in Liga Campionilor, Villarreal. F. Baiano a reusit o „dubla“ (’26, ’47), golul gazdelor fiind reusit de Riquelme (’80).


Valecia (6 puncte) si Deportivo (8 puncte) au ramas si ele neinvinse, dupa derbiurile cu Barcelona, respectiv Betis. „Liliecii“ au facut un meci bun pe „Nou Camp“ si au fost la un pas sa produca Barcelonei a doua infringere consecutiva, dar Deco a speculat o greseala impardonabila a portarului Canizares, stabilind scorul final 2-2 (’81). Catalanii, incurajati de 78.000 de spectatori, deschisesera scorul prin Giuly (’45), insa Valencia a intors rezultatul intr-un minut, gratie reusitelor lui Villa (’53-p, ’54), ultima la o greseala a portarului Valdes. Fara infringere a ramas si Zaragoza, care, dupa succesul cu Osasuna, a urcat pe locul patru, cu sase puncte. Cu cinci puncte, Barcelona ocupa locul zece, in vreme ce Real Madrid se afla pe locul 18, cu trei puncte, insa urma sa intilneasca aseara, pe teren propriu, pe Athletic Bilbao.


Iata si celelalte rezultate din etapa a 4-a a campionatului spaniol: Real Sociedad – Atletico Madrid 3-2, Deportivo – Betis 1-1, Zaragoza – Osasuna 3-1, Malaga – Alaves 0-0, Sevilla – Cadiz 0-0, Santander – Espanyol 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS