28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu nu are loc la Juventus

Mutu nu are loc la Juventus

Campioana Italiei a inceput cum nu se poate mai bine acest sezon, reusind cinci victorii consecutive, dintre care una in Liga Campionilor, la Bruges. Si toate fara ajutorul lui Adrian Mutu, care a ramas, deocamdata, rezerva de lux a lui Juventus. De cind a inceput campionatul, „Briliantul“ a fost aruncat de Capello o singura data in lupta, la Empoli, cind torinezii conduceau deja cu 4-0.


Nici miercuri seara nu a fost ziua lui Mutu, care a asistat de pe banca la succesul cu 1-0 al colegilor sai, la Udine, in etapa a 4-a din Serie A, dupa un meci dificil la capatul caruia tehnicianul torinezilor a recunoscut ca gazdele ar fi meritat un egal. In atacul lui Juve a aparut din nou Alessandro Del Piero, care a facut cuplu cu Ibrahimovici, primul contribuind la victoria echipei sale (una importanta tinind cont ca Udinese este o echipa de Liga Campionilor) asa cum procedase si in runda trecuta, cind a marcat ambele goluri ale succesului cu Ascoli. „Pinturichio“ a pasat decisiv pentru Vieira si mijlocasul francez l-a invins pe De Sanctis (’37), mentinind pe Juventus pe primul loc in Italia, cu 12 puncte. Pe final, Capello l-a preferat in atac pe Zalayeta, Mutu fiind din nou spectator. Desi românul este optimist, afirmind in dese rinduri ca va veni si vremea lui, nu ar fi exclus ca, pina la urma, acesta sa fie cedat la Roma, ca moneda de schimb in mult mediatizatul transfer al lui Cassano, jucator pe care gruparea giallorossa il tine de ceva timp pe tusa, deoarece nu si-a prelungit contractul, la fel cum procedeaza in prezent si Udinese cu atacantul sau Iaquinta, golgheterul Ligii Campionilor.


Marea rivala a lui Juve, AC Milan, nu a mai clacat si s-a impus in meciul de acasa cu Lazio. Rossoneri nu au mai lasat loc emotiilor si au decis partida in primul sfert de ora, cind Sevcenko (’12) si Kaka (’14) au adus a doua victorie a milanezilor in campionat, prin care au ajuns pe pozitia a opta in clasament, cu sapte puncte.


Fara Chivu, nerefacut dupa o accidentare suferita saptamina trecuta, AS Roma a izbutit prima victorie dupa sapte luni pe „Olimpico“, 4-1 cu Parma, si a doua din acest sezon. Totti (’24), Nonda (’26, ’87) si Panucci (’34) i-au dus pe giallorosi pe locul sapte, cu sapte puncte, golul de onoare al emilianilor fiind reusit de P. Cannavaro (’30). Se tin in continuare bine Fiorentina si Palermo (echipa la care Codrea nu fost nici rezerva), ambele acumulind zece puncte si fiind neinvinse in acest debut de sezon, la fel ca si Livorno, locul sase, cu opt puncte. Dupa victorii in deplasare, Inter si Sampdoria au acumulat noua puncte, milanezii anuntind deja ca sint gata se detroneze pe Juventus. Bosul nerazzurrilor, Massimo Moratti, a trimis deja, indirect, citeva sageti asupra torinezilor si stilului lor de „lucru“. „Cum s-a gasit Udinese sa-l scoata din lot pe Iaquinta tocmai inainte de meciul cu Juve, cind acesta are contract pina in 2007 si mai este timp sa si-l prelungeasca? Probabil ca la meciul cu noi il vor ierta si va putea juca“, a spus ironic Moratti. Iata si celelalte rezultate inregistrate miercuri seara, in etapa a 4-a a campionatului italian: Ascoli – Siena 1-1, Chievo – Inter 0-1, Empoli – Cagliari 3-1, Lecce – Fiorentina 1-3, Messina – Livorno 0-0, Palermo – Reggina 1-0, Treviso – Sampdoria 0-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS