11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta merge mai departe

Stiinta merge mai departe

Universitatea – CFR Cluj  1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000


A marcat: Ad. Ionescu ’81


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Fritea (’73 Dina), Saceanu, Stinga (’85 D. Mihai), Velcovici – A. Ionescu, Jaber (’82 D. Orac). Antrenor: Ovidiu Stinga.


CFR Cluj: Turcas – Panin, Balint, Milosevic, Miclaus – Coroian (’55 Minteuan), Fl. Dan, D. Munteanu – Surdu (’81 Oncica), Tilinca, Bruncevic (’63 Anca). Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Au arbitrat: L. Dan – N. Marodin si Ad. Vidan.


• Observatori: P. Mehedintu, S. Prodan.


• Cartonase galbene: Panin ’90 / Mittchel ’90


CFR Cluj, o echipa matura, cu fotbalisti experimentati in lot, in frunte cu antrenorul-jucator Dorinel Munteanu, si cu o performanta notabila realizata in aceasta vara, calificarea in finala Cupei Intertoto, a venit pe cai mari in Banie. In ultima etapa a Diviziei A batuse Poli Timisoara si nici nu se gindea ca se poate impiedica de tinara, dar ambitioasa echipa a lui Ovidiu Stinga. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa cu cea de pe stadionul „Ion Oblemenco“, clujenii lovindu-se de o echipa artagoasa care, chiar daca a parut timorata in debut, si-a intrat treptat in rol si a reusit o prima repriza buna. In minutul opt, craiovenii puteau deschide scorul, dar Salih Jaber, scapat singur spre poarta, s-a speriat de oportunitatea ivita si a avut un moment de ezitare permitind fundasilor adversi sa se replieze si apoi a sutat peste poarta. Ovidiu Stinga si-a impulsionat permanent elevii din teren si a fost principalul pericol pentru poarta lui Turcas, dar suturile acestuia (’30 si ’41) au ratat tinta. Alb-albastrii au avut mai mult posesia mingii, au dominat mijlocul terenului si, in citeva rinduri, au iesit frumos din presingul ardelenilor, dar lipsa de concentrare la finalizare a facut ca tabela sa nu se modifice pina la pauza. Echilibrul s-a pastrat si dupa timpul de odihna. Universitatea si-a dat seama ca poate realiza surpriza, dar a jucat precaut din dorinta de a nu da cu piciorul sansei de a merge mai departe in Cupa României. Echipa craioveana a combinat bine la mijlocul terenului, a presat in jumatatea adversa si a trecut pe linga deschiderea scorului in minutele 64 si 67, prin Stoica, respectiv Salih Jaber. Lovitura de gratie a dat-o insa Andrei Ionescu (’81). La o actiune pe partea dreapta, decarul craiovean i-a scos din joc prin dribling pe Dorinel Munteanu si Miclaus, dupa care, ajuns intr-un unghi aproape imposibil, a sutat cu exteriorul pacalindu-l si pe portarul Turcas, care iesise pe centrare. 1-0 si Universitatea este in optimi. N-au mai contat nici experienta Clujului, nici prezenta in finala Intertoto. Doar dorinta unei echipe tinere care a vrut cu tot dinadinsul sa dea peste cap calculele hirtiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII