11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima gala profesionista de box de dupa razboi

Prima gala profesionista de box de dupa razboi

• In „Meciul anului“, Sorin „Pantera“ Tanasie il reintilneste pe Gheorghe Ghiompirica • Banii obtinuti din incasari vor fi donati sinistratilor din Dolj


Vineri seara, incepind cu ora 21.00, Sala Sporturilor din Valea Vlaicii gazduieste prima gala profesionista de box din Craiova de dupa cel de-al doilea razboi mondial! Aceasta premiera din Banie este organizata de Federatia Româna de Box, dar „mentorul“ galei este presedintele Asociatiei Judetene de Box Dolj. Dupa galele profesioniste organizate la Tirgu Jiu, Rimnicu Vilcea, Mangalia si Buzau, cea din Craiova, de miine, este ultima din acest an, dar se anunta cea mai spectaculoasa. Se vor disputa cinci meciuri, iar oltenii il vor putea, in sfirsit, urmari „live“ pe cel mai talentat produs al ultimilor ani din Craiova, Sorin „Pantera“ Tanasie, trecut la profesionism. Acesta isi va apara titlul national in fata lui Gheorghe Ghiompirica (Ploiesti), intilnirea, in cadrul categoriei cocos, fiind considerata „Meciul anului“.


La gala de la Mangalia, Tanasie l-a invins cu 2-1 pe Ghiompirica, desi a dominat cu autoritate intilnirea. Arbitrul care la Mangalia l-a notat invingator pe Ghiompirica este din Ploiesti, fiind fratele antrenorului lui Ghiompirica!


Gala de la Craiova, care va putea fi urmarita vineri seara, in direct la TV Sport, apoi, in reluare, la ProTV, simbata seara, se anunta de exceptie. Un rol important in aceasta gala il are si Primaria Craiova, care a alocat 200 de milioane de lei vechi pentru desfasurare, la care trebuie adaugat sprijinul primit din partea Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova, FEFS punind la dispozitia Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, si al altora.


Cum spuneam, capul de afis al galei de la Craiova, adica «meciul anului», este intilnirea dintre Sorin «Pantera» Tanasie si Ghiompirica din Ploiesti, o revansa pentru meciul de la Mangalia. Sorin a declarat inca de acum citeva saptamini ca nu va avea probleme cu Ghiompirica, mai ales in Craiova, unde va fi sustinut de admiratorii si prietenii lui: „Spectatorii, suporterii mei, cei care m-au sustinut si la celelalte gale, vor vedea, vineri seara cu adevarat un spectacol pugilistic si nu numai. De data aceasta, sint pregatit sa fac si spectacol. In repriza a sasea vreau sa-l pun jos pe Ghiompirica. Sa se termine o data cu acest Ghiompirica!“


La gala de la Craiova au confirmat participarea fostii campioni Francisc Vastag si Leonard Doroftei, atmosfera urmind sa fie intretinuta si de majorete din Banie. Dupa ce ieri a fost sustinuta o conferinta de presa la Bucuresti, astazi, la Hotelul Jiul, va fi organizata intilnirea cu presa din Banie, la care va participa, dupa toate probabilitatile, si Rudel Obreja, presedintele FR de Box. Banii obtinuti la aceasta gala, din incasari, vor fi donati sinistratilor din Dolj, in primul rind celor din Mischii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS