11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLidera din Primera are ca obiectiv salvarea de la retrogradare

Lidera din Primera are ca obiectiv salvarea de la retrogradare

Gruparea la care evolueaza românii Gheorghe Craioveanu si Cosmin Contra, Getafe, este lidera pentru prima oara in istoria Primerei Division, dupa trei etape. In ciuda startului lansat, antrenorul german Bernd Schuster, presedintele Angel Torres si golgheterul Riki sustin ca salvarea de la retrogradare ramine obiectivul echipei in acest sezon.


Schuster: „Sa fim lideri inseamna foarte putin“


Anul trecut, la primul sau sezon in Primera Division, Getafe a reusit sa se mentina printre granzii campionatului spaniol, fiind antrenata de Quique Sanchez Flores, care a plecat in vara la Valencia. Spre deosebire de predecesorul sau, Bernd Schuster a transformat o echipa bazata excesiv pe defensiva intr-o garnitura cu mai multe valente ofensive, care a marcat sapte goluri in trei etape.


Tehnicianul Bernd Schuster sustine ca pozitia pe care echipa sa o ocupa in prezent in ierarhia Primerei Division are foarte putina relevanta, mult mai importante fiind cele sapte puncte acumulate in trei etape.


„Sa avem sapte puncte este cel mai important lucru pentru noi. Sa fim lideri inseamna foarte putin in acest stadiu al campionatului. Ne vom uita pe clasament peste doua luni si vom vedea unde vom fi“, a spus Schuster, dupa victoria din etapa a 3-a, cu 4-3, pe terenul echipei Alaves.


Torres: „Trebuie sa supravietuim“


Presedintele clubului Getafe, Angel Torres, ramine preocupat, amintindu-si probabil ca Levante, cu Schuster la timona, a avut de asemenea un excelent start de campionat anul trecut, dar pina la urma germanul a fost demis in mai si fosta sa echipa a retrogradat. „Nu este normal ca un club modest ca al nostru sa fie in frunte, dar asta nu ne pacaleste. Trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint si sa muncim cu aceeasi umilinta ca intotdeauna. Obiectivul nostru ramine, deocamdata, supravietuirea“, a spus Torres.


La rindul sau, Riki, golgheterul echipei, cu trei goluri, sustine ca Getafe mai are nevoie de alte 35 puncte pentru a-si asigura salvarea de la retrogradare.


Umilinta la Getafe, artag la Real Madrid


Spre deosebire de oficialii clubului Getafe, care au o atitudine rezervata desi echipa este lidera, conducatorii gruparii Real Madrid sint foarte artagosi, enervati probabil de faptul ca „galacticii“ ocupa un umilitor loc 15. Dovedind ca nu stiu sa piarda, oficialii Realului au contestat luni rezultatul meciului cu Espanyol Barcelona, pierdut la limita de „galactici“, 0-1, duminica seara, in etapa a 3-a a Primerei Division.


Duminica, pe stadionul „Montjuic“ din Barcelona, Espanyol a inscris in minutul 68, prin Jarque, care a trimis balonul in poarta cu capul, in urma unei lovituri libere executate de Ivan de la Pena. Inainte ca mingea sa intre in poarta, s-a auzit fluierul arbitrului Julian Rodriguez Santiago, care a vrut sa acorde penalti la un fault comis de „galacticul“ Sergio Ramos asupra lui Lopo. Arbitrul a validat insa golul marcat de Jarque, pe principiul regulii avantajului. Aceasta decizie a provocat furia madrilenilor, care i-au explicat arbitrului ca s-au oprit din joc dupa ce acesta a fluierat. In plus, jucatorii lui Real cred ca faultat a fost Sergio Ramos si nu Lopo.


„Serviciile juridice si tehnice ale clubului Real Madrid au analizat inregistrarile video ale partidei cu Espanyol, mai precis actiunea in urma careia catalanii au obtinut victoria. Consideram ca a fost vorba de o interpretare gresita a regulamentului deoarece, dupa ce arbitrul a fluierat, actiunea care a urmat si-a pierdut orice valoare la nivel de joc. Iar imaginile demonstreaza clar ca inainte ca jucatorul lui Espanyol, Jarque, sa inscrie, arbitrul a fluierat intr-un mod foarte clar“, se arata intr-un comunicat al gruparii Real Madrid.


Sesizind ca s-au pus intr-o postura ridicola, conducatorii „galacticilor“ au anuntat ieri ca nu mai contesta rezultatul meciului cu Espanyol Barcelona. „Din respect pentru clubul Espanyol Barcelona, pentru suporterii sai si din respect pentru arbitru, ca de altfel pentru toti arbitrii, Real Madrid nu va mai contesta rezultatul final al meciului“, a spus, in cadrul unei conferinte de presa, Florentino Perez, presedintele clubului madrilen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS